Monday, May 03, 2010

Pandai jer Cakap Aku peMAlas ...



Ape tah budak ni , senang hati jer panggil aku PEMALAS, Cube tgk schedule aku hari ni...

Bangun tidur kene kejut 6.30am..padahal aku dh kunci 6.00am..ha..bangun jugak tu kan.. kalau MALAS lambat la jawapnye...

Punch in kejer 7.59am.. masuk jam 8.00am.. OK lah tu.. ontime gak kan... walaupun sminit jer lagi..

meeting start 8.00am sampai jam 8.30am.. ok no hal, tp aku terpejam gak la..kesan drpd makan KFC banyak malam tadi...

update report jam 8.45am - 9.30am.. itupun bertemankan milo dgn kerepek hari tu..huh..x gak siap2..nasibla..sape suruh aku wat report bebanyak... trime jelah korang

makan time - breakfast 9.50 - 10-15am.. nasi beriani, ni member bwk dr umah..kang cakap x nak ..kecik pulak badan dia..he..he..pulun gak lah..

10.30 tgh nk wat kejer bank tepon, mak tepon, member tepon... abis nak wat camner..karang x layan ckp aku sombong, blagak, dan sebagainye..he..he..

smbg wat report 11.15am - 12am - tetiba boss call ckp meeting.. ha..ha..lupe lah boss, sory ye, lupe nk bukak email yg boss antar..kalau blog..x suruh pon aku ngadap..kui3

1.10 - 2pm Lunch time..mehoon sup + teh cina..oklah, pagi tadi dh ngadap nasi beriani..
alhamdulillah rezeki

2.00 - 2.30 - surau dulu.. yg dulu di utamakan..

Smbg report yg masih x completed 2.30-4.00ptg , sambil makan kepek pisang, air cincau , kuih muih yg di tapou tghari tadi dan ..........tetiba

member sblah bersuara....

" La..tak siap lagi ke report akak ni, tak kan asal hari senin jer jadi peMALAS..

wah! sedap ko jer ckp aku MALAS yer... ko tu dah la masuk kejer jam 10pg, lepak kat w/shop borak2 kosong tah hape2.. makan mintak aku blanja... meje ko penuh dgn file.. bersepah sane sini..aku yg kemaskan...pastu ade hati panggil aku peMALAS..

Dik non! Cermin diri dulu.... kalau tak der akak ni.. sape nak TOLONG ko.. ha.ha..jawap... sape nak bg ko makan pcume slalu..sape nak nasihat ko? sape nak bg ko pinjam wet, time ko sengkek.. ha..ha.. akak jugak...kan.kann...kann

Jadi, aku bukan lah peMALAS, cume malas jer nk layan org yg pemalas.. jadi jangan jadi pemalas... ha..ha..ha



Pening pikir masalah org peMALAS ni





4 comments:

Zaidah said...

orang yang pemalas tak ade ubatnyer...betul tak...hehehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

oohh..sy juga jd pemalas bila hari isnin muncul..wekkeke....

eh tapi ari ni dah selasa kan? uhuhuhu..

ape2 pon..kita sama lah..set jam kui 6 bangun 6.30
ari2 punch 7.59 wakakkakaka

Adyshariz said...

he..he.. malas mmg x de obatnye..btui3..

Adyshariz said...

rose..mmg hari senin.start la maleh tu dtg.. nk wat camner..maleh2 pon keje kene wat kat..kan..