Thursday, June 16, 2011

RM2.50 nasi pataya....percayalah


Assalammualaikum

Tadi masa time lunch, aku n the geng bergosip la skit pasal isu kenaikan harga barang dan minyak, mana taknye..kitaorang ni kalau makan kat luar, kalau tak kopak rm10 hinggit jangan citer la pasal makanan kat luar sana, kalau pegi training lagi parah, sekali makan pagi sampai ke petang kopak beb..kopak..

sebab tu

Aku n the geng ni lagi suka makan kat dalm kilang..kira macam SAVE BUDGET la sangat..korang nak tau tak sebab apa aku panggil save budget..???

Ni hah...

Nasi pataya 
harga RM2.50

mana nak cari  harga camni, dalm nasi goreng ader ayam sambal lagi, pusing la satu KL ni, mmg tak jumpa pon, harga market sekarang pon dh 3.50 ke 4 hinggit ke atas..

Pastu, LAKSA pulak

Harga laksa ni
RM 2.00 jer

sikit punya murah..hehe..tapi yg pasti, itu harga hanya untuk kilang sahaja, sebabnya kantin ni ader subsidi dari kompeni, diorang kene jual murah sebab, tukang amik tender kantin ni hanya mengeluarkan kos bahan mentah sahaja...

elektrik, air dan gas...FREEE...

huhu...tapi seyes penat beb, kalau amik tender kantin..maunya bengkok tulang belakang seminggu..hehe

amacam, korang belanja sehari utk makan berapa yer???

p/s : aku belanja RM5 hinggit je setiap hari ( pagi smpai ler ke tgahari ) sgat puas hati





6 comments:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

murah tue..kat bangsar ne kim salam nak dapat mcm tue..

eima said...

wahhhh .... kami blanja brape .. RM 15 pun kadang tu tak cukup...huhu

chekna @ mama ziyad said...

uishhh... murahnye... untungnya korang.. kat cafe office ni, nasi pataya RM4, laksa RM3.50.. mmg cekik darah..

Achahani said...

giler murah baik aku keje kat situ save save!

shila ariff said...

salam,

bestnya..mmg murah le..laksa tu yg bestnya..rm2 je..pastu telur sebijik plak tu (kerat dua kan??)...mmg best harga mcm nih..kat kuantan ni, makan mahal le..terkejut masa mula2 duk sini..pasal sblm ni keje kat KB..rega makanan ok lagi..

Bionic women said...

wah...murah sangat dah tu