Monday, March 31, 2014

Mencari kenderaan WMT5871 - Hyundai Matrix

<>


Assalammualaikum..

Saya memohon bantuan jika ada sesiapa mengetahui lokasi kenderaan berikut, sila hubungi saya dengan secepat mungkin. Lokasi terakhir kenderaan pada tahun 2010 adalah di negeri Kelantan kawasan TANAH MERAH.

Pemilik kenderaan ini, iaitu arwah ayah saya En. Aminudin bin Ali memberi kereta ini kepada seseorg  untuk disambung bayar tanpa menukar nama. Malang sekali beliau tidak membuat pembayaran selama hampir 2 tahun.

Saya amat memohon agar kenderaan ini dapat dijumpai kembali kerana kereta ini ada penjamin, dan penjamin tersebut sedang dlm proses "black list" oleh pihak bank.

Sekiranya ada sesiapa mengetahui atau dpt memberi maklumat sehingga terjumpanya kenderaan ini, insyaAllah saguhati akan diberikan kepada mereka.

Moga Allah swt, melembutkan hati pihak yang mengambil kenderaan ini agar dpt memulangkan kembali kpd pihak kami atau polis.

Laporan polis akan dibuat secepat yang mungkin untuk memudahkan pencarian kenderaan tersebut andainya tiada respon.

Tetapi kami amat berharap, agar masalah ini dapat diselesaikan tanpa melibatkan pihak berkuasa.

Mohon Sebarkan...


Sila Hubungi : 0182699484
email: najwwa@gmail.com

Terima kasih

9 comments:

Iela Fazielah said...

ADUHAI.... harap dpt jumpa.. kot ila jumpa ila bg tau ye

paish said...

moga dipermudahkan urusan

Rizziela said...

buat naya nama orang ajer kan

Adyshariz said...

terima kasih ila.. org mcm ni mmg banyak.. kita je kene berhati-hati

Adyshariz said...

paish.. insyaAllah amin..harap sgt dpt ketemu scpt mungkin kereta ni

Adyshariz said...

rizziela.. bila pikir balik, tau la dia cr arwah ayah saya heret sekali kereta tu nt kat sana

Rose Azadir said...

Doa banyak2 supaya cepat jumpe yer...anyway Assalamualaikum…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com . Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer…

Norma NML said...

Slm kenal

1st time singgah nmpk n3 ni..cuba buat solat hjt n byykn doa..InsyaAllah mdh2an lembut hati org tu

rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.com

Gatoloco Mbelgedes said...

Semoga cepat ditemukan mobilnya sobat. Salam singgah malam.