Wednesday, September 21, 2011

bengang dgn chocolata Paradise - MilkADeal


Assalammualaikum

Last 2 month aku ader beli voucher dr MILKADEAL sb tertarik sgt dgn harga  "HOMEMADE COKLAT" yg di tawarkan oleh syarikat Chocolata Paradise.

Bukti aku beli voucher tu ader dalam entri INI

So, di sebabkan my sis bertunang serentak, aku pon sebat la 2 keping voucher ni tanpa banyak soaldan prasangka, sebab bagi aku beli voucher di MILKADEAL mmg 100% boleh percaya Mehh..

Bila aku nk redeem jer voucher ni, aku pon call lah owner company tu.. Ni no dia 016-9694012..tut..tutttt
No yg aku dail "is not available"

jenuh la aku dail, dekat 6 kali lah jugak, last-last aku call MILKADEAL, dan bercakap dgn Mr.Brandon..Mamat ni pon janji dgn aku utk call owner dia dan inform aku balik..

cuak lah aku gak, takkan kene TIPU pulak kan, walaupon bukan ratus-ratus..tapi itu duit aku meh, hak aku kan..silap org la korang nk pijak.hehe..macam taiko pon ader..kihkihkih

Mr.Brandon pon call aku balik petang tu dan inform yg owner Chocolata paradise ni ke luar negara, so..aku tak leh redeem voucher ni smpai dia balik pada 19 Sept 2011.., dalam hati mmg dah sumpah seranah dah, dah la adik aku nk bertuanang 17 Sept 2011..ni APA KES NI??? company aper yg boleh suka-suka hati tutup kedai ni..gila berasap dh aku time ni..

ini bukti email dr MILKADEAL.. itu pon lepas aku feedback pasal tak dpat call owner kedai tuuu..

tarikh email ni 13 SEPTEMBER 2011


So, semalam dh 20 SEPTEMBER 2011 kann..maknanaya owner kedai tu mesti dah BUKAK balik kedai dia kan..

TAKPE AKU SABAR LAGIKKK..

aku call dgn penuh niat suci muni, malas nk carik gaduh la pagi-pagi..Mood pon happy jer kan..
Last-last aku call "NOT AVAILABLE" LAGIKKKKKKK..

Ni mmg saja je dioarang nk menguji keimanan aku yg tipis ni...dgn pantas aku call MILKADEAL untuk checking problem ni..dan smpai la NIIII..MILKADEAL tu tak contact aku balik..SO,,aku akan tunggu sehingga hujung bulan ni..kalau takde apa-apa feedback aku nak pi jumpa TRIBUNAL PENGGUNA

RM40 hinggit tu aku tak ralat sangat la..yg aku RALAT sgt, kenapa korang buat bisness yg menyusahkan aku??, sebabnya aku dh janji dgn adik beradik aku nak bagi coklat ni..

dan last sekali, terpaksalah aku kerah keringat budak kecik ni tolong aku buat coklat sendiri..





hahahaa...bengang nyerrrrr..

11 comments:

mama rifQy said...

mmg sungguh2 tak patut! menyusahkan orang!!

syanasaid said...

btol bukan pasal duit yg kite ralat
tp servise
mmg patut komplen
lepas ni biar MAD tu hati2 nk pilih company utk promo

Nigina said...

huhuhu teruk betuii.. tak pernah lagi try milkadeal nie.. tapi takpa coklat yang u buat mmg lagi cantik...

ummu muhammad said...

wah aisya cantiknye coklat aisya! lagi manis buat sendiri hikmahnya..

tapi memang stuju dgn aisha..tolonglah jgn sushkan org mcm ni..janji tetap janji..

sokong pgi ngadu kat tribunal pengguna

amiey lee said...

alamak tabikkkk..dalam bengang2 cokelat dapat buat..terbaikkk

Fieza79 said...

adehh dgr pun jadi geram ni...RM40.00 tu...

Liz Rohaizat said...

adik saya pun ada kena. dia pun hangin! sabar yer.

Mama Zharfan said...

buat sendiri pun cun banget tu!!

maszmadi said...

erm, masz pon penah gak kene cenggini sebelum raya ritu, tp bukan company ni lah kan.....

order brg online ingat nak guna utk raya, bg email x berbalas, bg sms x berjawab, last2 lepas 3 hari masz call baru dia angkat n bgtau yg syarikat tu dah tutup sebab nak raya, padahal ms tu lg 2 minggu nak raya.. trus masz cancel order n beli kat kedai biase jerk.. selamat

aleen aiden said...

perghh..memang boleh menduga kesabaran jugak mcm tu..xkan choc paradise tu boleh contact die sorg je.i mean,org lain xde bekap ke in case benda2 mcm ni jd,org nk book nk order ke ape.haih.payah!

wawaaa terernye buat choc sendiri..terer ok!hi3

Anonymous said...

salam..apa kesudahannye dgn milkadeal tu? dia refund x?