Sunday, December 25, 2011

Jusco Aeon Rawang - ORCHID BISTRO

Assalammualaikum

Pada 19 december lepas, Jaya jusco rawang telah di buka berdekatan dgn rumah aisha, fuhhh!! lega betul rasanya sebabnya inilah pasaraya yg di nanti-nanti lepas 8 tahun menetap kat rawang ni.. kalau drive dr rumah hanya perlu ambil masa less dari 10 minit..yelah tesco kat pekan rawang tu jauh beb!! kalau pegi dgn hariz, memang pegi atau balik tesco dia akan tidor..

Aisha di lahirkan di Kuala Lumpur dan menetap di KL dari kecik smpailah sblm kawen, jadinya pemikiran dan gaya hidup dah biasa dgn shopping complex dan riuh rendah KL, so..bila tetiba kene duduk luar bandar, mmg seyes mati kutu gak lah kan..hehe..takde wayang, takde window shopping dan takde fast food yg berdekatan..kalau nk makan pizza hut itupon kene call, tunggu lah dekat sejam baru dpt..huhu..seyes beb..

dan sekarang..jeng..jeng..jeng..

my shopping complex yg dinantikan sudah dibuka..apalagik, pasni jadi pengunjung tegar lah kat sini, macam-macam ada beb..pangung wayang, wendy, pizza, nando, kenny roges, kedai roti yg best..dan yg paling penting kedai RM5 by daiso(barangan murah dr jepun)..haha..pasni kompem kopak la poket encik Ady..hehe



So hari ni menu makan tengah hari kami di jusco adalah..


nasi ayam lemon for hubby

 Nasi goreng udang for hariz 
yg ni mmg sedap beb



dan for me
chicken grill chop with blackpaper + mushrom sos 


kami lunch di kedai yg di beri nama ORCHID BISTRO.. seyes sedap beb, harga pon not bad..as long sedap,   dan harga berbaloi bolehlah kami singgah lagi..


sekarang Mood tgh tak sabar tunggu panggung wayang TGV open..bilalah blh nonton wayang macam dulu-dulu kan...yehaaaaa...encik Ady pon tak sabo..hehe, tgok wayang dgn DVD adalah satu perasaan yg berlainan kan.. ye!ye!ye!

kedai roti yg penuh dgn orang..huhu

P/s : ada satu jenis tart yg sgt sedap di buat di kedai ni...namanya black paper chicken tart..huhu..lazat tau, next entry baru upload picture..hehe





5 comments:

Em's Family said...

kalau ade 100 customers macam u, aman makmur sejahtera aeon tu

nUr aDiLa said...

hehe...warga country homes rupanya...salam perkenalan..^^

miera said...

mmng best sy staff kt gelato fruty sllu mkn di orchid bistro harga mmng the best a tax pon x mahal

miera said...

yup mmng the best lha sy sbgai staff di gilato fruity mmng sllu arh mkn kat orchid bistro coz harga pon the best n tax pon x delha mahal sngt

miera said...

yup jusco rawang memng the best...sy sbgai staff di gelato fruity sllu mkn di orchid bistro coz harga pon best then tax pon xdelha mahal sngt...