Wednesday, June 30, 2010

CONTEST! One Day I will


Salam
One day i will melancong dan mengembara..
Aku akan simpankan niat dan duit untuk pergi menjelajah bumi ciptaan Allah s.w.t, tempat pertama yang aku nak pegi melawat adalah PARIS.. wah! best nya. bila la aku nak sampai sana...
Melawat menara Eiffel
Menara di buat oleh encek Gustave Eiffel (1832 - 1923)
Nak tau sejarah dia jom kita pi PARIS jalan2..
.
Lepas tu aku nak melancong ke sini pulak
DISNEYLAND
Aku nak pegi sini pulak, disneyland tg tempat ader mickey mouse tu..bawak skali hariz sb dia suke tengok kartun mickey mouse ni. ha..kan best bole amik gambo sama2.. tgk cinderella , goffy , donal duck dan mcm2 lagi,jom
.
lepas tu aku nak pegi sini plak
CHINA
sebab ape? of coz la sebab nk tgk tembok china ni ..susah payah dorang buat
jom la tgok ramai2
mestilah aku nk amik gambo dan kaji skit.. sejarah bende2 cam gini
lepas aku habis pusing ke PARIS la, DISNEYLAND la, CHINA la..
last place yg aku nak pegi sbelum tutup mata mestilah
.
ke MEKAH
untuk menunaikan rukun Islam yg ke 5
mengerjakan fardu Haji ke Mekah jika berkemampuan

Melihat kebesaran Allah s.w.t kat sana
Kalau ader rezeki, insyaAllah dapt cium batu Hajaratul Aswad
dan moga2 semua dosa2 ku akan di Ampunkan Allah..amin
Story skit
The Black Stone, surrounded by its silver frame and the black clothkiswah on the Kaaba inMecca.
.
.
yang pastinya akan ku minta pada Allah agar
selamatkan bumi palestin, berikan mereka kekuatan untuk
menghadapi bangsa paling jahat didunia ini dgn penuh
kekuatan dan keimanan..
harap doaku kat sana di terima kelak
peach no war
alahai..sedey nye hatiku..sob..sobb
.
.
TAPI !!!
Aku takde paspot la
duit pun ader la skit nak wat pi blajar nanti
ha..ha.. Abis camner nak pegi sana !!
.
.
Okaylah smua tu suatu hari nanti..
panjang Umor ...InsyaAllah
Sampai lah aku ke sana
.
Okay kekawan kalau ader yg nak join
.
last esok ye 30/6/2010
.
okay ni selit skit gambo2 comei cik2 judget kita..
ape lagi meh la join..

2 comments:

Hidayah Ismawi said...

I hope you manage to reach all these places..

Thanks for entering the contest :) Good luck!

Adyshariz said...

hope so