Tuesday, August 10, 2010

Berapa Nilai Duit Nuff Korang?


Salam..

Hari ni aku memang kesenanangan hati dan masa lapang , pegi jalan - jalan kat blog cikgu dahlia. Aku memang tak sangka dlm 6 bulan ni dia boleh dapat duit dari nuff sebanyak RM1+++.. hah! 4 angka beb!.. bukan satu / dua atau tiga angka..

dan lepas aku explorace kat blog cikgu dahlia ni, dah nama pon cikgu, memang banyak tips - tips yang cikgu sudi kongsikan bersama.. macihh cikgu.. kredit skit

Aku bukan apa,takde nye nak jeles + dengki + dendam tak tentu pasal, tak ada masa , aku pon nak gak dari RM4 hinggit tu bertukar jadi 4 ribu raban (ha ..tinggi betui cita - cita aku)

ni aku snap jap tadi berapa byak duit nuff aku.. macih sapa yg clik
Bolehlah, takat nak belanja korang makan aiskrim 20 sen tu, dapat gak la belanja 20 orang geng blogger dalam blog picisan aku ni ( ha..ha.. takyah korang ngidam nak makan pizza)

Banyak idea dan cara - cara meningkatkan traffic ke blog yang cikgu dahlia bagi, kira orang macam aku ni memang sesuai sangat tuk mengikuti langkah - langkah yang di ajar oleh cikgu dahlia, cuma tepuk dada tanya selera, samaada korang nak ikut atau tidak.. (hmmm..)


InsyaAllah, start hari ni ada beberapa langkah yang akan aku buat tuk berjaya cam cikgu dahlia, letih dak nengok 4 hinggit yang tak mau naik - naik tu.. (memang la sebab aku tak pemes)

okaylah kawan - kawan , kalau nak tahu lebey lanjut dan lebey afdal kalau korang masuk sendiri blog cikgu dahlia
sememangnya banyak tips kat blog beliau..

Maciiihhh cikgu....



15 comments:

diana said...

usaha tangga kejayaan..

Ain said...

ain dah nak masuk setahun tempek iklan nuff, baru dapat 50 henggit....

huhuhu...

lagi sedih sbb sekali pun tak pernah dapat buffered earning...

Adyshariz said...

diana.. nk naik tangga tu kene sabaq manyak2..hehe

ain.. takpe ain pelan2.. mungkin kalau ikut tips dr cikgu dahlia, maybe boleh cash out nanti..kan..kan

Anip™ said...

cikgu dahlia punyer nuff gmpak sie..
rm4 pon ok..haha

MOFASAD said...

byknya link ke blog dia..




>>_____________<<

BUNGA said...

saya punya nuff pun lebih kurang adyshariz jer... malu sngt dia nk tukar dari RM4 ke RM4000 tu.hhehehe...
x perla.., dah rezekinya banyak tu.. terima jela.. sama2la kita belanja membelanja kawan2 dgn asikrim yg 20 sen tu yer... :)

Adyshariz said...

mofasad..kredit skit kat cikgu tu

bunga..20 sen sorang beli aiskrem, hehe jadilah

mama zharfan said...

kalau baca kat blog eyriqazz(famous blogger gak ni)..ada blogger/artis nama hanis zulaikha income nuff dia Rm3k sebulan!! my nuff..belum cecah Rm50 pun, harap2 sempat cecah RM50 sblm raya ni..semangat tu...me duit nuff me nak masukkan dlm savings account my kids :) me sejak bln lps jer baru ikut tips2 nak naikkan traffic ni..lambat benor sedar psl kepentingan nuff :p

DaHLia said...

thanks bebeh..
banyak link ni..hehe..
sis dtg sbb ada referal dr sni, terus singgah :)
amount sis dapat tu bukanlah 6bulan blogging..
awal blogging dulu, jun tahun 2009..end of ogos 2009 baru join nuff, xde pernahnya sis nk rasa income dr buffered ni..trafik pun ciput jer..then baru tergerak nak memantapkan diiri sampai leh apply INNITY ..lepas da berINNITY baru Nuff sudi pandang :)
so, apa yg sis belajar, kita kena tunjukkan dulu untuk bg org pandang kita

sall said...

bagus3, dah dapat duit byk nnti boleh la buat open house ya.

SHAZA said...

wah bestnya dpt rm4k.saya tak penah dpt pon sbb malas nak update.huhuhu....

Adyshariz said...

sall.. duit adalah 4 hinggit..sok buka posa akku belanja aiskrim..

dahlia..mekacih dtg sini, tgh sungguh2 nk belajor ni cikgu

shaza.. penyakit yg sama mcm aisha la

Nana said...

wet nuff baru skit je...ntha bila bole cashout ni

maszmadi said...

eee best nyer la kalu dpt byk tu tiap2 bln kan.. tapi.. biler la nak dpt yerk..

Adyshariz said...

nana.. itulah skrg ni la baru rajin klik2 nuff kat umah korang

mas.. redmummy la income sedap tiap2 bulan..tapi walau camner pon happy berblogging pon ok gak kan.