Thursday, August 26, 2010

Kalau dah namanya Perempuan..

gambo colek goggle punye..macihh



1. Kalau perempuan tanya : Lawa ke Budak pompuan tu?
Makna tersembunyi : Sapa yg Paling lawa? ai ke, budak tu?

2. Kalau perempuan tanya : You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi : Jom pi makan. Lapar ni!

3. Kalau perempuan kata :Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
Makna tersembunyi : Belikanlah untuk ai

4. Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja.
Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?

5. Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama depan ai

6. Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban. Habih, hangpa dua ekoq gak yg sronok.

7. Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang Dengan ai, bersikap jujur dan berlaku adil.
Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu.

8. Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la.
Makna tersembunyi: Tolong picit kepala.

9 Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik, memahami bla..bla..bla
Makna tersembunyi: Hish... I rasa macam minat sesangat kat you Rasa nak jadi awek you je.


semua ini hanya rekaan semata - mata, kot ade yg terkena itu semua kebetulan ..hehe..

selamat membaca !!

p/s : nampak tak gambo bendera kat atas tu, itu kempen 1 blog 1 bendera.. jom pasang bendera kat blog..

10 comments:

Mama Hanim II said...

hehe.. tq utk n3 yg ceria ni..


ROZITA CHE WAN TEMPAH 30 PASANG BAJU RAYA

Sidratul Muntaha said...

perempuan..byk yg tesirat dari yg tersurat.

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

owhhh dah tukar cat
nyaris2 ingat salah masuk rumah org lain tadi..ehehe

aisha, betul la semua tu..fakta2 betui pasal wanita..wekekekke

Zaidah said...

bestnyer klu cakap ngan hubby yang no. 8 tu.. i rasa nak peninglah...hehehe

Adyshariz said...

mama hanim.. pale tgh pening bulan pose ni..ekadang kene happy skit

ayu.. org ppuan mmg camgini.. banyak emosi

rose..hehe..raya dh nak dekat, cat skit jer.. mmg pon, kekadang mulut kata lain, hati pulak lain

zai..cuba la test kat somi, kot-kot jadi..hehe

mummy_ayu said...

org perempuan .memang la..kena la ayat tersirat,,mana leh straight foward..

BIONIC WOMEN said...

tu la...bila org kata prempuan hipokrit, semua pompuan melenting, tapi hakikatnya hati perempuan ni kekadang unik...lain yg nak cakap lain plak yg terkeluar...kan?kan?

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

hihihi, taw takpe..
tp ramai laki yg anggap pompuan ni to be loved, not 2 b understand!!
huhuhu..

maslinamansor said...

wanita memang suka bersirat-sirat... :)

tapi yang no 8 tue silap2 disangka mengandung... hehehe

::Mamalyna:: said...

perempuan memang camtue, banyak tersurat sebab malu nak meluahkan..