Saturday, October 23, 2010

Lirik lagu KALAU BERPACARAN.. by Altimet, Anna Raffali dan Sohaimi Mior Hassan


salam

sekarang ni kalau dengar radio... ERA atau SINAR FM, mesti ada kedengaran lagu ni, mmg layan gak la.. nampaknya irama retro dh kembali bernafas, Lirik lagu yg ringan dan penuh teladan..

aku slalu nyanyi lagu ni tuk adik2 aku, tapi aku tambah skit la.. ikut suka aku..hehe, tambah skit lirik dosa pahala, api neraka, hah amik korang...


beli CD pon okay gak, boleh layan lagu diorang yg lain

korang layankan jelah lagu ni.. rasa - rasa tensen, bole jer dgr lagu ni.. pastu kalau nampak ade couple yg tengah buat projek X diorang, korang nyanyi je KUAT-KUAT , sumbang pon sumbang lah janji lepas geram korang tu..kui..kui..kui

mp3 lirik lagu kalau berpacaran

ni la awek dlm lagu ni Anna Raffai

suka pakai baju kurung uuu... cantekk



LIRIK LAGU : KALAU BERPACARAN

Sohaimi Mior Hassan
Kalau berpacaran
Memang banyak pantang larang
Menjaga susila
Ibu bapa adik abang

Apabila berdua
Carilah tempat yang terang
Agar tidak pula
Mencuba aksi terlarang


Korus
Boleh pandang-pandang
Jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang
Bertambah sayang
Biar malu-malu
Biar segan-segan
Kerna malu itu
Perisai orang beriman


Ana Raffali
Kalau berpacaran
Jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan
Jumpalah ayah dan mama
Hantarkan rombongan
Meminang dengan segera
Kalau terlambat kasihmu disambar buaya
Ulang korus


Altimet

Yeah
Kita sambung cerita
Kalau kamu berdua
Aku yang ketiga
Aku penambah perasa
Akulah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa
Berani buat terima padah
Kalau tak sedia
Ucap syahadah
Ulang korus 2x

6 comments:

AIN said...

best kowt lagu nie,,,
dari tadi dok play je..
hehhehe

Sidratul Muntaha said...

lama dah aku tak dgr lagu melayu sejak aku band superman celup kaler itam dulu.
maleh!
layan maher zain jer..
tu pun cd pinjam.
hauhauhuaha

sall said...

weyyy....meh join GA Aku..

Epy Ain said...

best eh lagu ni?
Ingat nak download smalam tp ingat tak best..
dah lama xupdate ngan lagu melayu..
hihihihi

Nana said...

suka lagu ni sedap je sempoi lak tu

[-suziey-] said...

lirik yg penuh dgn mesej..ok la nk layan kan..