Tuesday, December 28, 2010

Pizza Hut or Dominos?


Assalam'mualaikum..


punyalah mak budak ni malas nk masak, 2 hari berturut - turut telan pizza kat umah, apa nak jadi la..hahaaaa...yeee!!memang, memang aku malas 2 hari ni, malas nak MASAK.. encik suami pon bagi green light..katanya, tahun depan jgn nk malas2 lagii..huhu..berapa hari je lagi daa..

malas sabtu..kami makan pizza dominos, estimate time taken tuk sampai rumah dlm 30minit, but delay dlm 5 minit..so, dptlah kupon Free tu..aku order regular pizza chicken, onion ring (tak boleh nak makan sgt, sebab bagi aku tak sedap).. ngehee..chicken cruncy(keras)..garlic bread(ok gak la) total almost RM50..mak aii..mahal gak price tu, tapi sebab baru je dapat bonus..aku ikhlas la belikan pizza ni tuk suami..haha..bodek ni wey..tapi malangnya, tak abis makan , sebab tak berapa nak masuk sangat, hariz pon macam tak leh nk makan smua tu kecuali garlic bread jer..ini pendapat aku yg bkan profesinal ya..harap jgn ada yg terasa hati..

Dominos PIzza
silalah layan gambo yg serabut ni

Pastu, tgahari ahad, encik Ady yg baik hati plak balas balik apa yg bini dia belanja semalam, dia order pizza regular hawaiian chicken, chicken wing 4 pcs, garlic bread dan 2 cup of soup..price dalm RM38.00..sebab dh biasa makan pizza hut, jadi tekak aku dgn rela menelan kesemua hidangan dgn sopan..haha percayalah..hariz pon laju je makan..bapak dia lagi lah laju..tapi punyalah berjanggut menunggu pizza ni nk sampai umah SEJAM menunggu, pastu takde plak bagi Free mcm kat negara mat salleh, dioarang bagi piza free kalau lambt delivery..btui, aku baru je tgk citer spiderman tadi, penat AXN ulang citer ni 5 kali der, spiderman tu antar lambat, org tu tak bayar sebab piza tu smpai 2 minit lewat, huh..mana nk cari la dlm malaysia ni, banyak cantik muka hang..ngehheee..

Pizza HUT
silalah layan gambo..



lepas 2 hari makan pizza, kpala pun pening sebab amik kolestrol yg banyak slama 2 hari tanpa bersenam, tadi malam aku goreng sayur je..ngeheee..aku cakap..bang kita kene balance kan apa yg kita makan 2 hari ni, so malam tadi aku pun masak sayur campur makan dgn nasi panas aje..hehe..mood malas masih melanda sebenarnya tapi, aku buat2 rajin gak la, karang abg der tu tukar ijau naya beb..


Lepas ni kalau jadi vegetarian..compom kurus ..slim jer ni


p/s : sorryla smua...citer dh basi skit..maklumlah tuan blog bizi bangat
ngeheee..

7 comments:

rubi @ cawan2 said...

saya sangat suka pizza~ uwa.., lama tak makan T_T

MrS. F!zA said...

dlu tgk dominos mcm xsuka sbb byk syur bila kwn opis beli sedap rupanya..hihi

Fana Flora said...

kalau makan dominos suka makan pz yang new york crust tu :DDD

SyUhAdA said...

syu suka mkn 2-2..
tp prefer pizza hut lg kot..
td bru je lps mkn domino's piza..

Hanis Azla said...

akak pun lebih suka pizza hut dari dominos.. tp en.asben & anak2 suka dominos pulak.. he..he. btw sayur u tu nmpk mengancamlah..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

if pizza & garlic bread sy prefer domino

if chicken wing n mashroom soup, pizza hut laagi bes..ehehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

Suka domino tapi sayang domino takde mushroom soup!!