Sunday, January 29, 2012

Aiskrim Baskin Robbins..


Assalammualaikum

Tadi pegi jejalan kat Jusco... saja bawak si kecik jalan-jalan makan angin dalam jusco kat area umah ni, kene pulak time poket pon tgah tebal sb baru je gaji kan, tetiba lalulah kat tmpt aiskrim ni, biasanya kitaorang lalu jer..sebab perasaan nak makan tu memang takde lah kan, sebab dlm MIND aku ni, dah bajet yg rege aiskrim ni mesti mahal..

Entah macam mana, terajak lah encik suami yg mithali tu ke kedai tu dan mulut pon gatal cakap kat budak tu aku nk 2 scoop Icekrim perasa Coklat dan Vanila Oreo.. huhu, bajet harga mungkin 10 hinggit lah kan...hehe

Masa nak bayor ..jeng...jeng..jeng...RM19.10 kak..hehe, terkebil-kebil aku dok keluarkan 2 keping duit merah..hehe, tapi yg kelakor nye..sepanjang jalan tu..aku dok perhatikan ajer icekrim tu..perasaan  mcm nk makan tu sayang la sgt. Yelah korang, aku ni manalah selalu makan icekrim mahal ni, biasa ice mangkuk paling mahal aku pulun pon 12 atau 13 ringgit jer, itu pon puas hati sebab banyak

My hubby cakap, takpelah yang, makan jelah, kesian rezeki tu..dan aku pon makan skit sebab aku tgok encik suami dgn si kecik lagik beria-ria pulun..hehe...

Aiskrim SEDAP..memang mahal lah harganya.. Apa lah agaknya resepi nak icekrim ni yer? mau kaya kalau sapa tau respi dia..kan..kan

.. rezeki Allah s.w.t bagi, Alhamdulillah...


harga Aiskrim yang mahal..
bukan semua orang mampu beli.. 
><


2 comments:

Em's Family said...

setujuk!! kalau tak kerana contest yang mira menang aiskrim baskin robbins.. tidak la saya balun sesuka hati hehe

Errah said...

teringin baskin robbin.. mmg mahal tp berbaloi sebab sedap ya amat..