Monday, January 27, 2014

cuti-cuti Hatyai 2013


Assalammualaikum...

Sawadikap....

Biar gambar berbicara..seronokkan sekali skala pg tempat org, insyaAllah ada rezeki kita pg lagi, tak jauh dekat pon jadiklah...

Hatyai 2013.. tahun lepas punya cerita.. sb tahun lepas aku ada peyakit M ..SO, TAHUN 2014 baru free untuk bercerita..
sampai sana wajib pilih makan dulu, harga lebih kurang malaysia juga

Pasar Terapung yg wajib disinggah - rugi x dtg

T-SHIRT antara barang yg wajib dibeli - harga paling ,murah RM10 sehelai

Aiskrim kelapa - Wajib rasa...sedap dan enak, mmg x rugi beli harga RM2.50 murah

Malam2 kami smua sebuk layan gajah dan hiburan tepi jalan..

Arca ni..mmg wajib bergambo..tapi x moh la dekat2..nmpk lucah patung ni

Arca naga... mcm singapore jer.. - <@@>


Kronologi perjalanan..

>Pegi hatyai ni, naik bas atau kereta pon boleh, kita blh masuk ikut bukit kayu hitam atau padang besar, lepas masuk sana lebih baik cari pemandu pelancong, sb masalah komunikasi antara kita dgn dorg mmg akan terjadi.. hahahaha... aku dh rasa, kap...kap..kap.. aku ckp mmg dorg tak paham..

>harga makan kat sana , sorry to say MAHAL jugak, makan kat restoren 3 kepala pon bley kene 300 bath @ 30 ringgit.. padahal bekfes jer..huhu, sabar jelah..
tapi, ada jugak yg murah, kalau masuk 7-11sana, masih ada brgan halal dan murah boleh cari dgn mudah.

>So, far macam aku cakap sekali skala pg tmpt org, kita akan merasa bahawa tempat sendiri jgk yg best, ada jugak singgah ke masjid wakaf (x ingat lokasi)

>pulut mangga dan pulut doyan wajib la carik kat pekan hatyai...sedap pulut tu, tak sama dgn kedai kat malaysia buat, durian pon sedap..mangga lagilah sedap..cantik bersih je pulut tu.

ahahaha..rindunya ngan pulut durian ni

> ok..citer dh abis, sbnrnya banyak nk tulis tapi dah lupaaaa..hehehee..nt kalau ada rezeki aku pg tahun ni lagi..i tell u all k..


Percutian Budget untuk org budget ciput macam saya  >@@<

"As long u happy"


wRITEn by me,
AA - Aisha Aminudin


Ya Allah ! Engkau selamatkanlah bumi gaza daripada perang Ya Allah sesungguhnya dugaan ini dtg drpd mu .. Engkau laknat lah mereka(org kafir) Ya Allah sesungguhnya tempat mereka (org kafir) sememangya di NERAKA JAHANAM .. < amin amin yarobbal alamin > Aisha Aminudin

3 comments:

Mama Zharfan said...

psr terapung tu sgt unik

Ummu Muhammad said...

mashaAllah da besa haris!!! lame mama tk update..welcome back aisha!

Adyshariz said...

MZ..pasar terapung tu mcm2 ada jual..mmg unik


ummu muhammad.. hariz dh tinggi mcm ibu dan ayahnya..