Tuesday, January 28, 2014

D.I.Y bunga telor tisu murah

Assalammualaikum


Aktiviti biasa kalau ada org kawin aku suka buat bunga telor dari kertas tisu ni, terima kasih kepada rakan-rakan yg sudi berkongsi cara-cara nk buat bunga telor ni..

psssss......material senang nak cari dan murah (betul x tipu)

yg mahal hanya masa sahaja , kerana kerja ni kene teliti skit kalau nk buat, kalau tak teliti, tak cantiklah bunga telor tu nanti kan..

tema perkahwinan purple dan biru -  ikut suka la kan

biasalah  kalau dah start buat mmg berselerak jadinya - remote astro wajib aku control

pandangan dari bawah bunga telor... reben kene banyak br cantik

biru dah siap

masuk kotak - simpan elok2


purple pon dah siap
aku lupa nk amik gambar lepas letak dekat pasunya.. mmg cantek sangat bunga telor ni, bunga telor yg aku buat ni budget ciput jer dr tukang ordernya.. harga dalam RM1.50 sebatang, kalau nak harga mahal skit.. aksesori bunga telo pon lain la..semuanya terpulang pada yg nak order.

sesunggunya kalau korang ada masa, boleh saje buat sendiri, tapi kalau takde kelapangan, silalah order pada yg buat bisnes bunga telor ni..

> aku buat bisness kecik2 je, kalau sudi contact la.. harga boleh bincang mengikut kesesuaian.
> tempahan minimum 50 batang dan harga mengikut aksesori bunga telo
> nak buat tempahan kene bagi aku masa sekurang-kurangnya sebulan

memula buat untuk adik aku kawen tahun lepas, memang bayak try n error jugak, yelah , dh la aku 1st time buat, lepas tu aku bubuh macam2 aksesori kat bunga telor tu..so. pepaham lahkan susahnye macam mana nk handle bende remeh. berkat kesabaran pasti boleh punya.


So kalau ada yg sudi, silalah bagaitau, insyaAllah akan ditunaikan sekirnya sempat.

p/s:  bulan depan ada kawan nk naik pelamin, igt nk sponser bunga telor ni utk dia buat hantarankawin ,insyaAllah mudah-mudahan..amin


"what u give, u get back"..


Written by me,
AA
aisha aminudin




Ya Allah ! Engkau selamatkanlah bumi gaza daripada perang Ya Allah sesungguhnya dugaan ini dtg drpd mu .. Engkau laknat lah mereka(org kafir) Ya Allah sesungguhnya tempat mereka (org kafir) sememangya di NERAKA JAHANAM .. < amin amin yarobbal alamin > Aisha Aminudin

8 comments:

Iela Fazielah said...

serius cantik bunga ni..... lebih yg pepel tu.... bagus kak.... ada kemhiran seni tgn ni..kita gunakan dgn sebaiknyer....

Ummu Muhammad said...

wahhhh hebatnye!!!! tangn kretip ni!

Nad MamaZN said...

Ooo igtkan ada share cara diy bunga telur ni td hehe..
Mmg cantek!

Sidratul Muntaha said...

cantik nau aku nengok..
rajin sungguh ko ye

Mama Zharfan said...

cun!

Adyshariz said...

ila..seni tu smua ada, rajin atau tak je kan

ummu muhhammad..smua org kretip, org yg ada idea ni lgi kretip kan

Adyshariz said...

nad.. nt akak try snap one point lesson k..heheh

ida...mu lagikk rajin

Adyshariz said...

mz...mood silent 1 yrs.. ni la hasilnya :-)