Thursday, January 30, 2014

Cuti-cuti Kota kinabalu

Assalammualaikum

kisah percutian yang sgt mencuci mata dan minda, kali ini kami curi-curi masa untuk bercuti ke kota kinabalu, sabah.. negeri di bawah bayu, awan biru saja kat KK ni.

Jom layan gambar dan cerita..








Kronologi Cerita

>Percutian 4 hari 3 malam, dh dirancang selama lebih 6 bulan, maklumlah hujung tahun lepas 2013 kami semua mmg bz smpai tahap keluar umah masih gelap, balik umah pon dah gelap (keluar subuh balik mlm- kerja punya pasal)

>Tiket dibeli hujung tahun 2012, sebab masa tu ada promosi pegibalik sorang baru RM100++

>penginapan kami di marina beach resort berdekatan dgn pasar kraftangan dan sewa kereta pon melalui en.sabri (Van/kereta)

>En.Husband naik gunung Kinabalu, tapi aku dgn hariz duk kat kota kinabalu duk habiskan duit...hahaha shopping and jalan2 lah... setakat sabah, kalau bawak kereta insyaAllah selamat lagi.

>makanan laut mentah yg dijual di pasar mmg terbaik...murah dan FRESH.. sebab kami duduk kat apartment ada dapur, so, belilah beras dan sebagainya..murah dan puas hati makan.

> sempat singgah ke hospital queen elizabeth sebab anak sall, si rizki demam.. hahaha, itu kira sekali tmpt yg terpaksa dikunjungi

>memula pusing-pusing sabah ni, rasa mcm sesat je..hahaha, tapi bila pakai gps 80% boleh pakai.






> kat sabah kalau makan kat restoren atau mana-mana kedai, boleh tahan mahalnya..so, please prepare your money banyak skit dr biasa...hahahaa..sebab tu aku amik keputusan nak masak lagik puas hati..kene dengan selera kita kan.

> TEMPAT WAJIB PERGI
pasar kraftangan, tuaran tgk buaya, rumah terbalik, gunung kinabalu, Poring hot spring, bangunan mcm bateri tu, masjid terapung, menara, dataran , tanjung aru....dan banyak lagi...

semoga sapa-sapa yang nk pergi ke sabah, jangan lupa pergi ke tempat-tempat menarik, serius langit negeri sabah sangat menenangkan....nyaman dan cool..

perasaan, ada masa, ada duit, insyaAllah nk pergi bawak semua family

"go around the world, feel happy be happy"


Written by me,
AA
Aisha Aminudin




Ya Allah ! Engkau selamatkanlah bumi gaza daripada perang Ya Allah sesungguhnya dugaan ini dtg drpd mu .. Engkau laknat lah mereka(org kafir) Ya Allah sesungguhnya tempat mereka (org kafir) sememangya di NERAKA JAHANAM .. < amin amin yarobbal alamin > Aisha Aminudin

2 comments:

Maksue said...

Bestnyeee pi jln2... lama tak jejak kaki ke sana...

Adyshariz said...

jalan mmg best..ongkos kene ada..hehee