Tuesday, July 13, 2010

Aku hangin dengan kau...


Salam..

Nak tau tak, semalam ader "sekor" budak yg bengong call
tapi aku tak sempat nak angkat, Aku ingatkan budak industrial training

kat tmpt aku sebab No tepon lebih kurang jer, Aku pon sms la dia

"ade Call Akak ker?"

dan lepas tu adelah macam - macam sesi soal jawap yg aku memang
confirm tu budak industrial training kat tmpt aku..
sampai satu sms yg berbunyi

"Rasanya malam ni saya nak lah".. " boleh...?"

oiiittttt.... aku rasa cam dia ni dah lebih pulak..
Aku balas.. "Sorry kredit akak dah abis", esok la citer"

Pastu dia CALL, Aku pun dgn bagi salam...Aku tanya "Sapa Ni?"
Sebab aku pun mengong tak tanya masa sesi berbalas sms
dia pon cakap "Ni kakak Wani kan?".. tah bila pulak nama aku wani
aku tanya "Mana kau dapat no ni", dia cakap "kan akak bagi dalam myspace"..

Adooii..tah bila pulak aku bukak akaun ni....setahu aku facebook jelah aku ada itu pun
gambo hariz pon ade skali..

Lepas aku explen Aku dah kawen, anak ramai, duduk jauh, bla2...
dia cakap "Ala..akak ni tipu, saya tau belum kawen," " Akak saya nak"..
uhhh..dlm hati ader NAGA dah ni..geram berasap- asap dah ni..

En.somi pulak dah tidor, sebab dia nak layan FINAL bola ..
Aku cakap " Engkau ni orang melayu kan?.. kenapa cakap macam tu..
perangai cam kau lah ramai orang melayu yang buang anak.." "ko pon nak jadi camtu ker"..
dan dia pon balas sambil gelak2 manja "Ala saya tu akak belum kawen, akak tipu"
ba#%&.. betul budak ni, Aku cakap elok2 tak paham, pastu aku pun
ugut nak kejut suami aku.. tau pulak takut tak nak.. last2 dia dah boring agaknya
dengan ceramah perdana aku.. dia tanya "Akak anak berapa org.?".

elok jer aku cakap 3..terus dia letak tepon...
ha..ha..itu lah kesah aku yg naik angin tgh malam tadi...
dah tu dia sempat sms last punya
"kenapa akak ckp dlm toilet ade skandal ke"..
celaka punya budak.. ade dia ckp aku curang ngan laki aku

aku pun balas..

"masa kau tepon aku sakit perut la, " " sib baik bau tu tak sampai kat kau"..
kalau tak mesti ko pengsan sampai matii.."...

PENGAJARAN....

kepada adik2.. tak kira..perempuan dan lelaki sekalian.. kalau inilah salah satu penyebab berlakunya gejala - gejala sosial yg berleluasa masa kini...Apa yang perlu kita lakukana sebagai orang yang beragama Islam..

Pikirlah sikit, kalau kau buat kat seseorang perempuan tu, cuba kalau terjadi kat adik,kakak atau sedara perempuan yang lain..kau MARAH kan! rasa macam nak BELASAh org la, pukul la, gigit la... kau sebagai LELAKI kene bimbing perempuan.. bukan menjatuhkan maruah dan melakukan perkara bodoh camni.. huh..tensen btui aku pagi2 ni..

Bersikap tanggunjawap la kalau betul dh terjadinya perkara yang menjatuhkan maruah tu, walau sekalipon kau dh bertaubat tapi dosa2 yg kau buat sampai buang anak tu akan menghantui diri kau sepanjang kehidupan..

Harap Faham.. kang aku jadi cam gambo atas tu..

P/s : Aku pun bukan baekk sangat, tapi aku prihatin dgn masalah sekarang..
kepada budak tu.. kalau kau tepon atau sms lagi aku akan cari kau.. bEWARe

6 comments:

Khairi said...

huh, ini panggilan hangit ni namanya geli kalau aku ingatkan suare lelaki yg call mcm ni kat kakak aku dulu. ptuih, haha.

sall said...

kahkahkah.....nampaknye saham ko naik lagi. Anyway, budak tu mmg kurang diajar kan. Sabar2 k. Cam ner ngan projek kita minggu ni??

liennasts said...

loh.. hai.. dah kena ngorat plak ko. ekekeke.. aku pun pernah kena gak.. Bila kita ckp kita dah kahwin pun tak nak cayer.. geram jugak kekadang.. payah budak2 zmn sekarang ni (mcm dah tua sangat aku ni).

Adyshariz said...

khairi.. tau takpe..

sall.. tu belum jumpa lagi..comfirm lariii

liena.. budak2 skrg bukan peduli kita dh kawin ke belum..asalkan dapat apa yg dorang nak..bengong

sall said...

Meh lari2 diblog aku.

fndrocka said...

aku masih menanti awek2 sweeet untuk mengorat aku