Friday, July 16, 2010

Jangan minum Air yg di tinggalkan dlm kereta (Waktu Panas)




Berilah Amaran kepada Isteri/Anak atau yang tersayang Meninggalkan botol air plastik di dalam kereta adalah sangat - sangat berbahaya. Ini adalah sebab bagaimana Sherly Crow mendapat Kanser Payudara. Dia telah diwawacara dlm rancangan Ellen di Australia. Penyakit ini di kenal pasti sebagai salah satu penyakit yang membunuh warga Australia, dan ini adalah salah satu sebabnya.

Seorang kawan telah memberitahu bahawa Ibunya telah di diagnasis sebagai kanser payudara, doktor tersebut memberitahu bahawa " Jangan Minum Air yang di tinggalkan di dalam kenderaan"

Doktor itu memberitahu bahawa kepanasan boleh menyebabkan botol plastik mengeluarkan bahan kimia yang menyebabkan kanser

Sila berhati - hati dan jangan minum air yang di tinggalkan di dalam kenderaan, sila beritahu kepada semua kenalan anda

Kepanasan boleh menyebabkan plastik mengeluarkan toksin, dan bercampur dengan air di dalamnya, kerana setelah kajian di buat pakar telah mendapati toksin tersebut berada di dalam kanser tersebut.

Pastikan anda mengunakan botol kaca atau stainless steel sekiranya hendak di letakkan di dalam kereta.



P/s : Let every one that has a wife/girfriend/boyfriend and daughter know please.











9 comments:

fndrocka said...

aku selalu minum air dari botol yang disimpan dalam peti sejuk..ada kena mengena dgn kanser gak tak.sebab botol tu pun tak tukar lama woo.

Adyshariz said...

botol plastik yg slalu beli air mineral adalah di larang sama skali tuk di guna pakai.. bahaya dik

Tupai Karan said...

rasanya buleh tapi sekali dua ja pastu kena buang

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

alamak...pernah minum...cam mana ni???

::Mamalyna:: said...

tq sha, penah baca info nie...kadang dah dahaga sangat kan, terus jer minum, ehhehe

Zaidah said...

terima kasih aish...info yang berguna untuk kesihatan...

Adyshariz said...

tupai karan : betul tu sali 2 jer..tapi jgn isi air panas tau..

ayu : samalah kita, minum jugak.. halal jelah

Adyshariz said...

mamalyna : lama dh dapat citer ni, just nak share.. sebab my friend still drink air yg tinggal lama dalam kete..uhh

zaidah : just share..simpan pon x dpt ape..he..he

Iela Fazielah said...

sheryl crow kena kenser ke??? sian dia.. tp fakta ni mmg dah lama tau... makanan pun xdigalakkan letak dlm polistren... lebih2 lg makanan panas.. nnt chemical polistrin tu masuk dlm mknn tu