Tuesday, September 28, 2010

Bersediakah Kita??


Salam...

sebenarnya banyak yang hendak di update today.. tapi aku masih malas dan penat, banyak sangat agenda yg berlaku 2 ke 3 hr ni, tak tau mana satu yg hendak di ceritakan dulu,

dari cerita sahabat yg dh pergi mengadap illahi, majlis pertunangan adik ipar , bermalam kat dlm kete smpai sakit pinggang aku dan paling aku ralat , masih belum bertemu sahabat aku yg baru saja kehilangan suami tercinta..

Pernah tak korang terfikir, kalau suami yg di kasihi pergi dulu....
Aku tau kita memang tak pernah terfikirkannya, apatah lagi aku yg 100% mengharapkan suami melakukan banyak benda, bayar rumah dan kereta, itu mmg tamggunjawap dia, melakukan kerja2 kasar dan berat, melakukan hal yg remeh temeh, mintak rasakan masakan yg aku masak, mintak idea nak pakai baju apa, mintak tolong angkatkan barang2 ke atas.. kemaskan tanaman kat depan dan belakang rumah..buat itu ini dan bermacam lagi...

Sampaikan aku tak sangup nk listingkan apa yg perlu aku hadapi kalu dia tak ada, dan aku tak boleh bayangkan kelukaan hati sahabatku yg sedang menangisi pemergian suaminya.. Aku takut sebenarnya, menghadapi yg suatu hari nanti kita pasti akan pergi, walhal bende tu memang wajib di lalui, tapi aku belum bersedia, apatah lagi sahabatku yg masih mempunyai 2 puteri kecil yg perlukan kasih sayang seorang ayah.. Ya! Allah tak tau nak cakap apa..



okaylah! otak dah tepu ni, nanti update citer lain pulak..

3 comments:

Zaidah said...

memang kita kena bersedia...walaupun kekadang tak mahu memikirkannyer....takut...n terkejut...

MUMMYAR said...

penah jugak i terpikir b4 tis....hhmmm...tentu sukar utk kita lalui saat itu kan....tapi ye la nk mcm mana kan....masa tu akan sampai juga...x kira siapa yg akan pergi dulu.....

chugie said...

bukan mudah nak menghadapi sesuatu keadaan yang payah ni.. beri support pd kawan tu ye..

Moga die di beri kekuatan OLEHNYA