Thursday, December 09, 2010

Jajan dari Jepun memang ada KELAS


Salam

Fuhh..!! lama giler tak mengupdate dan blogwalking ke blog korang, jap lagi aku nk terjah blog korang guna bloglarian, kita tengok camner effect dia pada blog kita..hehe

aku nak citer pasal jajan yang baru je dapat tadi, ade member baru balik jepun, macam biasalah turn sapa yg pergi, masa balik memang ada je buah tangan dari diorang..

aku memang respek la dgn hasil "jajan" orang jepun ni, maklumlah negara maju, memang kelas la pembungkusan diorang ni, walaupun biskut atau kuih kat sini lagiiii sedap...

kali ni dapat kuih..
pulut inti kacang merah, tapi kalau ikut tekak kita kuih koci la kan..
rassa..bolehlah, ada yg suka...dan ada yg kurang suka, mcm aku..kurang berkenan skit

Ni lah rupa, kotak dan pembalut bungkusan kuih tu..
macam2 kolor n design


comey jer, tersusun dan kemas


suka nya tengok pembalut ni, kertas pun kualiti beb..



luar salut dgn sagu, kat dlam pulut inti kacang merah..manis siot



aku gigit sikit jer, dh rasa macam tak leh nak telan, aku letak kat tu haa..
hehe..depan keyboard, jap gi masuk tong la jawapnya

Actuatly, banyak bende yg org malaysia kene blajar dari jepun , of coz time kerja memang
diorang so serius, tapi aku agak muskil skit, mcm my dept kene attend kelas jepun tuk comunicate dgn depa,
tapi dorang ni, takde lak attend kelas blajor bahasa melayu ker..

alih - alih pekataan yg depa dpt sebut lepas 5 tahun kat sini
"terima kasih"
"alamak"
"sudah makan"
"tak boleh"

hehe..itu yg biasa aku dengar depa cakap la..
kalau suruh buat satu ayat penuh..
mmmmmm HARAM..


9 comments:

Nana said...

hehe penah dpt jajan
bos kasik
erkk pelik gile rasa dia
xleh telan tros ludah

syamin ariffin said...

teringinnn na rasee...=)

az rina a.k.a jaijina said...

iyelah, pembalut pon nmpk dah kelazz..mesti bezz jajan jepon kan..suke shushi aje, hehehe..

yatie chomeyl said...

kuih tu nama dia mochi, kat luar dia tu di buat dr tepung mochi ala2 tepung beras jugak, bukan sagu hehe

bg saya mochi mmg sedap, tp mungkin kalau org yg xsuka makan manis2, kureng sikit la kot nk makna mochi ni ;)

Zaidah said...

cuba bayangkan klu depa belajar BM huru hara...

ieqa said...

Jajan? macam orang Jawa suke sebut jajan utk souvenir. hehe

tiefazatie said...

wah!!!bestnye!!

maszmadi said...

bestnyer dapat jajan dari jepun..... tapi manis ker, masz pon x brape nak berkenan ngan bende manis2 nie.. huhu

Sidratul Muntaha said...

jepun
mmglah
mana nak belajo base b budaya org lain..
ehehhe..
ko tak aisya,ko pos ke aku sikit.
boleh aku pulun mkn dgn setot!
huahuaa