Monday, January 17, 2011

Arwah faizal Yusof - My senior masa form 4 and 5


Assalam'mualaikum

actuatly, memang dah lama nak citer yg arwah ni satu school dgn aku lepas Nana dan Ayu aka ibuayahdamia buat entri pasal artis..Tapi itulah, nampaknya Allah sw.t lebih menyayangi beliau.. al-fatihah tuk Arwah..

ni la arwah faizal yusof

the story
masa aku form4 and 5, aku tukar skolah dari skolah menengah puteri titiwangsa ke skolah bandar baru sentul, yelah 3 tahun skolah perempuan pastu bila adik2 dah membesar, mak ngan abah banyak pakai belanja, jadi aku pon tukar skolah dekat skit dgn rumah. kira jimat belanja la kan..

s.m.b.b.s
masa kat skolah ni, aku kene culture shock beb..mau taknya, dari skolah perempuan ke skolah campur ngan budak lelaki..keganasan kat skolah ppuan dulu aku simpan jadi kenangan jelah..hehe..ni kira nak cover cun la kan...

my senior
aku dulu skolah main hoki dan sedikt olahraga, nk di jadikan citer, arwah ni dgn pelakon Lisdawati(senior gak).. mmg top la kat skolah sebab org kuat olahraga..masa tu cikgu olahraga kami Pn.Sharifah Mazlina (yg panjat gunung everst tuu)..huh ramai lak superstar kat skolah ni..hehe..tak sangka lak cita2 diorang nk jadikk artis kan..

ni la lisdawati..senior aku gakk

time sukan
huh..aku memang minat gile kat arwah ni, sebab org pemes,org kuat olahraga, pastu arwah ni nakal dan macho gak kat skolah..tapi dah ade awek..tak silap aku nama akak tu rohayu, org nya mestilah cantik kan..pastu yg lisdawati pulak,(nama sebenar dia Nisdawati)..jrg la tegur dia ni, sebab dia ni nmpk sombong skit..huh takpe aku tak herann pon..tapi arwah ni mmg aku suka tengok time olahraga..hehe..jadinya keganasan masa kat skolah ppuan aku buang jauh2..saja je nk cuba nasib..(perasan beb)

BERJAYA... Sharifah Mazlina mengibar bendera Malaysia sebaik sampai di garis penamat Antartika


itulah, nk di jadikan citer..arwah telah pon meninggal dunia pada awal tahun yg lalu, aku dgn member skolah yg lain mmg terkejut giler..sebab kami kenal arwah sebagai org yg kuat bersukan dan aktif gak, ramai gak member yg dtg rumah arwah tuk beri penghormatan yg kali terakhir..

sedih
aku tau arwah dah meninggal dunia masa time aku tgah berseronok kat berjaya time square..member sms. apalagi mak aku yg ada kat situ pun terkejut gak, sebabnya mak aku dgn ayah faizal ni tinggal satu kawasan perumahan, masa arwah kawin ngan Nana penyanyi tu, mak aku mmg di jemput la kan..huhu..aku tak pegi, sebab mak aku ckp jalan kat sini jammed giler..

arwah dikebumikan pon dekat-dekat area rumah mak aku gak..insyaAllah kalau aku pergi pusara arwah atok aku, aku singgah ke pusara arwah..sedih gak sebab aku pon penah kenal arwah ni, walaupun dia dah tak hingat sapa aku kan...;-(

yg pasti lepas aku balik dari berjaya times square dan hantar mak aku balik, kita orang terserempak dgn Lisdawati, tapi punyalah bongok aku ni, boleh pulak cakap " sapa pulak yg pakai baju kurung tengah malam - malam buta ni mak"..lepas aku pandang betul2..barulah aku tau yg itu adalah lisdawati..muka pon tengah sedey jer..hmmmm...

entahlah, yg pasti ajal dan maut ni tak kira kau masih muda atau dah tua, ia datang dgn izin Allah, samaada kau rela atau tidak..bersedialah dgn akhirat yg pasti ada..itu janji Allah s.w.t pada kita..semoga roh arwah di cucuri rahmat..


P/s ; yatie kumpulan feminin pon bekas skolah s.m.b.b.s - bekas kakak angkat aku daa..kuang..kuang..kuang...

yatie kumpulan Feminin


8 comments:

Nana said...

wah ramai artis skolah kau ek
samala skolah ampg girl pon
mmg lahirkan ramai artis2

antaranya

nabila huda (junior)
nur fatimah- senior
elda susanti-senior
waty elite-senior
zahida rafik-senior
nur baizura-senior

eh ramai la tp xingt dah sape..dlu2 seme somot2 je haaha

kakyong said...

takde kawan2 selebriti ni.. :P

LYAfrina said...

ramai gak yer y femes2 satu sekolah...

kalo kwn lya y rapat time skolah dulu.. syed ali tu la, y mula naik skarang.. lain2.. ada lg.. tp x bape nk ingt nk sbut nama.. hehe

Fana Flora said...

fuiyoo kakak angkat akak artis la..contact dgn die lg x?

p/s=> terima kasih atas hadiah tu. dah sampai. suka dapat diary. leh guna nk g kelas :D

Nad @ MamaZakwan said...

saya pun takde satu skolah ngan artis
tapi yang kawen ngan artis ade la..

isteri faiz kumpulan nasyid brothers tu satu skolah & satu batch ngan saya :)

Kaz said...

Salam, mmg sedih bila orang yg kita kenali meninggal. Tak sangka kan sbb arwah masih muda dan aktif bersukan lg, satu peringatan utk kita semua ya.

Em's Family said...

itulah. i tak berape mengikut cerite faizal ni, tapi bile dapat tahu arwah dah meninggal, hati i macam tersentuh sikit, sebab anak dia kecil lagi.. lagi kesian, anak dalam kandungan bini baru dia.. tak sempat nak rasa kasih sayang ayah sendiri..

anyway.. terima kasih diary tu..i dah selamat terima baru2 ni. sorry lambat inform.. diary u i buat tulis all notes about MALAYSIA Giveaway :D

Iela Fazielah said...

ady kita sama skolah la... tp nape ila xcam u eh??? ex smbbs tahn bila ek??? ila thn 1997...
pasal arwah ni.. ila br tau arini... cerita u.. sama cam cite ila.. kenal mereka2 semua itu..