Tuesday, February 08, 2011

Beli sesuatu dgn RM799





Assalamulaikum

sabtu lepas encik Ady kerja, terpaksa kerja sebab ada hal yg nak di settlekan, jadiknya aku ngan si kecik ni dok umah jelah..boring beb duk umah berdua, last-last aku ajak si kecik ni pegi tesco lagikk.. hari jumaat pi tesco rawang, hari sabtu pi tesco selayang pulak..lalala

jalan- jalan kat tesco selayang, umpalah satu bende yg En. Ady nak sangat..lama dah dia nak tapi budget nak beli tu masih tak ada.. so , lepas dapat duit hasil penjualan PC dekstop last week, sebanyak RM950.. akhirnya, dapat la jugak membeli sesuatu untuk suami tersayang..


bawak budak ni berjalan-jalan..
sib baik dia baikk je..

pekene ais blended durian belanda..
mak aiii..marvelos beb
beli kat station kopitiam


Nilah dekstop PC yg jual hari tu
adalah setahun lebih dh guna..
aku jual smua yg ada dlm gambar tu..skali headphone



dan inilah hasil belian
yg ditunggu-tunggu oleh encik Ady

sebuah netbook brand HP
berharga RM799 offer beb


ni my lappy..sekarang dah tak payah berebut dgn en.Ady
bak kata si hariz "ni ibu nya.. "
dan " ni ayah nya.."
cayang anak ibu..muah skali


Alhamdulillah, hasil balance dalam RM150 tu, aku masukkan dalam tabung si kecik, sekarang ni tengah berkira-kira nak buat bilik tuk anak bujang aku ni, kira2 budget pon maunya ribu raban gak, aku dgn en.Ady target bila hariz dah start umo 2 tahun, kami nk ajar dia tidur berasingan, ajar pelan-pelan lah dulu, bila dia dah selesa, boleh la dia tidur sorang kat dlm bilik sendiri, insyaAllah, memang kene ajar dari sekarang, takut bila dah besar, masih menyelit celah ketiak mak dia ni hah.. kanan bapak, kiri pulak anak..mak aiii...lemas mak di buatnya..hehe

oklah, entri hari kerja adalah auto publish.. kerja skrg x boleh layan sgt tenet, bizi dgn keadaan yg amat mencemburui diri ini..haha,yolah tu...

P/s : nanti malam aku terjah rumah korang ya..



11 comments:

axelida said...

dpt lappy seniri lg kencang berblog pas nih ek... tahniah!

wow bestnya hariz nak dpt bilik seniri.. tp kalau mlm2 dia terjaga sesorang agak2 cene lah ye

Nad @ MamaZakwan said...

giler murah!
best,best..

maszmadi said...

wah!! dah ada lappy sorang 1 erk, x payah dah nak berebut2 kan.....
best best

jemput join LD masz kat SINI yerk

Nana said...

WAH MURAH EK...
bez netbook ni ringan kan
leh bawa g mana2 je

kakngah said...

799 sajok??
mmg murah la..
harus gigih menabung ngn nuff lg nih kehkehkeh!!!

kakyong said...

adik kakyong pun ade 1 netbook.. dia dpt free masa dia sambung belajor kat kolej.. tp kecik sgt la netbook.. tak puas nak tgk.., sbb kakyong ni pakai speck... ;)

utk signature tu..

cuba check link ni
http://www.kakyong.com/2011/01/pakej-untuk-make-over-blog-kaedah-lain.html

LyNn'Azlina said...

xyah berebut dah erk...okla tu...ajar dari skang...adik saya tu ha umor 10tahun tp dok bwh ketiak mak lagi tau

shila ariff said...

tul tu...dah kena ajar perlahan2 anak-anak tido asing..kami ada wat jugak tapinya katil single sebelah katil kami..tghmalam hazim merangkak naik katil kami lak...huhuhu...nak asing bilik mcm rasa tak yakin plak...huhuh...

Sidratul Muntaha said...

semalam aku dah dtg
aku dah baca
arini aku singgah lagi...
wei...
cam best jer lappy tu
duit jer tarak!!

Iela Fazielah said...

murah tol harga lappy tu... ila smpai skrg xberjaya suruh fiqah tido kat blik sendiri w/pun dah makeup habis habisan kat bilik dia... hangin je

ieda said...

berbaloi jual yg lama dapat yg baru..ada extra money lg plk tu.