Tuesday, May 10, 2011

1st time buat Muffin...


Assalammualaikum

hari ahad lepas aku ader buat makan-makan skit tuk my family n staff kat tmpt keje, memang ada macam-macam menu yg first time yg aku buat antaranya..

MUFFIN..

bila dh buat mengikut sukatan yg di berikan..akhirnya bila dah siap bakor, apalagik kene panggil encek adylah time bab rasa- rasa ni, kira macam quality check aku lah kan dan jawapannya adalah ...sedapppp..haha..seyes..

nak tgk muffin buatan aku tak????...jom layan gambo

ni si hariz..
memang sgt rajin membantu..
letih aku menghalau..huhu
last-last biar jer

hah tengok laa...
aku soh tengok TV pon tak mau

ni lah rupa muffin yg belum di bakor
pasni memang kita bakor ajer..heehee
 mewah dgn coklat chip nyeee


inilah rupanya muffin akku
ni royal muffin + coklat chip
sangat sedap di makan time panas....
tapi, time dh sejuk pon lagikkk sedap

pasni nk try buat muffin blueberry..aku suka perasa ni, teringat zaman muda mudi dulu masa bercinta dgn chef, dia suka buatkan aku muffin blueberry ni..huhu..manalah dia skrg ni yer, kot boleh mintak resepi ..kihkihkih...hohohho...layan


P/s : Menu yg kedua lepas buat lolichoc hari tu..semuanya first time buat....hehe..ader bakat nampaknya aku ni...


7 comments:

Achahani said...

Buatkan aku muffin beb!

Imaan09 said...

nampak sgt sedappp..resep??
hahaha..bes bab bercinta ngan chef tu

Iela Fazielah said...

wah2... ini yg semangt berkobar2 nak belajar buat muffin gak ni....

mummy_ayu said...

wah..ok la tu..bestnya muffin choc chip...yum yum....

myamyza said...

alololo.. rajinnye anak bujang dia..
salam kenal ye..
follow juga..

http://mummymyza.blogspot.com

Nana said...

beb ko menang
http://taufikmaria.blogspot.com/2011/05/here-are-winners.html

~ diyana nordin ~ said...

sedapnyerrrr.. tgk gmbr pon dh meleleh air liur kak.. :)