Monday, May 16, 2011

Majlis harijadi yg simple dan istimewa utk Hariz

Assalammualaikum

Minggu sudah aku dan encik Ady ada membuat sedikit majlis kecil - kecilan utk our little hero Azry hariz yg ke 2 tahun, tetamu kebanyakkannya rakan sekerja aku dan encik ady, maaf ya sebab tak jemput korang..InsyaAllah nanti aku jemput..

okay berbalik pada majlis hari jadi tu, aku takdelah buat acara potong kek atau tiup lilin beria sgt, apatah lagi pasang belon, just simple jer..kek pon beli yg biasa - biasa jer, nk buat memang tak sempat,terima kasih kpd semua rakan sekerja yg sudi hadir... maaf ya, kalau ada layanan yg kurang seronok, maklumlah aku bz ya amat..

antara menu hari jadi hariz yg 100% dibuat sendiri oleh aku dan encek ady..antaranya..coklat, nasi goreng cina, behon sup, sate ayam, roti jala, nugget + sosej, puding mangga + lemon, muffin, nasi impit dan popia goreng..semuanya hasil tangan aku ni hah..terkejut mak aku, sebab dia ingat aku masak nasi goreng jer..hehe..takpe, ada rezeki lebih, aku buat lebihh..kan seronok makan sama-sama..


coklat utk kanak - kanak


coklat utk org dewasa


muffin utk santapan desert


tepung roti jala..


accesory behoon sup dlm proses pembikinan


tu dia..encik ady bawak kek tuk hero dia


kek yg simple dari kings...itu pon last minit carik


antara tetamu besor dan kecik yg sudi hadir
anak liza dan kak bada yg ekcited..hehe


nilah menu masakan pada hari tersebut
macam - macam adaa



seronok tgok bebudak ni layan kek


tapi ...lagi seronok layan birthday boy bukak hadiah
memang sgt laju dan mantop..laju jer tangan dia tuu





Inilah rupa birthday boy yg sgt pemalu bila org nk
salam ngan dia..hehe..aku ada rasa perangai dia mcm aku skit la..lalala


Overall majlis ni 
memang amat bermakna utk kami sekeluarga
ni 1st time buat makan2 kat rumah sendiri..
InsyaAllah, di murahkan rezeki boleh buat
kambing panggang pulak....best kan..!!..erkkkkk
mana pulak aku nk golek nanti?????

hmmm...macih semua yg hadir..
terutamanya, liza, kak bada, abg jai, abg mail, ayem, amin, sepul, misra,mastura, sall, 
hamdan, kak esah, kak na dan somi (pengasuh hariz), dan semua ahli keluarga ku
pah, ani, muni, bedah, nor, mamat, nazir dan bakal adik ipar aku alias
 terima kasih utk hadiah korang semua
lagi2 yg bagik kolam renang yg besor gedabak tu
memang sesuai utk aku mandi time panas-panas nii

heheheeee
sekian

7 comments:

Sidratul Muntaha said...

apsal ko tak jemput aku?!!
...................................................................................................................................................

♥SyilaSyira♥ said...

wah bestnya...makanan tu mesti extra puas ati sbb handmade....hepy besday to hero yg encem tu...

mummy_ayu said...

wah..meriah tu..makanan..macam2 ada..
best!!

Nana said...

wah meriah nye
plg penting masakan air tangan ibu
kan?kan?

LizHairi said...

hepi besday hariz :-D

cikpuanhady said...

wahh..banyak giler ko masak..cayolah beb..kena menuntut ngan ko ni, esp tang cokolat tu..comey ja..

Jom join :Nak menang souvenir dari Swiss? Meh join MBS Giveaway

Belog kami :Notre Belle Histoire

Hj. Dzulkifley said...

Takde ajak Abang Aji pun, sedihhh....