Tuesday, September 13, 2011

Melaka Bandar Bersejarah..TAPI ??


Assalammualaikum

Weekend yg lepas aisha dan family ke negeri MELAKA, semuanya sb my sis ader dpr kopon penginapan percuma kat hotel 3 day 2 night..along with kopon masuk ke taman buaya dewasa RM5 dan kanak2 percuma...kira mcm jimatlah kan..


sampai jer dh pukul 8 malam, seyes giler jalan jam kat sg. besi hari jumaat lepas..
bertolak jam 5 petang..jam 8 baru smpai


Amik gambo hariz n en.Ady

ni hariz n Syamir..
bangun pagi - pagi sb nk tengok buaya
kalau baik, kemain lagi..kalau bergaduh..huhu..pening kepala aku di buatnya
yg belakang tu my adik ipar Alfie


suruh senyum..dia pon senyum

lepas sarapan terus kami semua ke Taman buaya
yelah, anak-anak tak penah tgk buaya secara live
aku pon dh tak ingat bila aku tgk sang buaya idup-idup

posing kay buaya yg di awet
seyes besor giler buaya ni



ngeri aku..buaya kat sini gemoks - gemoks belaka




sempat singgah kat kota A famosa


singgah sini jugak
Muzium apa tah dah lupa


kapal atas darat ni


TAPI kat Melaka ni, seyes nak buat apa2 aktiviti pon kene bayor, So, sesiapa yg datg sini sila pastikan duit anda cukup..hehe

naik bot Rm10 sorang
naik menara Rm15  sorang(weekend)
naik beca Rm40 (2 org)
harga makan ( sama mcm KL )
Masuk Muzium Rm?? tak ingat
Minyak kete ( kene Full tank )

jadiknya kalau dh 5 dewasa dan 3 kanak - kanak ( korang darab la sendirik )

Sib baik bilik hotel FREE..hehe..jimat skit kan...

Moral of the story : Pastikan poket penuh kalau nk berjalan beramai - ramai..


5 comments:

Hanif Idrus Blog said...

tak baik kata mcm tu...hehehhehe. Kalau masuk kapal afamosa dapat msk free muzium tldm dan satu lagi..ape bende...lupa lak....kekeke.
Sebab tu kalau jlan aku bw bini ajer...kekekekkek

maszmadi said...

last mei pon masz ada pi melaka n memang betul kan, dtg melaka ni poket kena penuh. kalu x, jalan2 atas jalan raya je la kekdahnya.. tapi best rasa nak pi lagik arr.. hehe

tiefazatie said...

haha..skrg mana ada benda free sis..

Wanita2u said...

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

sall said...

wooo..sakan ko jln2 melaka. Yg penting kita appy kan.