Wednesday, January 12, 2011

Mak masak Nasi beriani..percayalah


Assalamualaikum..

mak aii..lama nya tak mengupdate blog..banyak pulak saran sarang yg melekat kat umah mak ni..ngehhee

korang nak tau tak, semalam aku masak nasi beriani segera..sempene birthday encik Ady yang akan muncul minggu depan..se, start this week aku bodek2 la skit..hehe,ingatkan susah la sangat nak masak nasi beriani ni, maklumlah sebelum ni makan kat kedai jer...

Nasi beriani ni berlaukan Ayam tandori dgn Ayam masak rendang..semuanya segera..memula ingatkan tak sedap la, sebab tak penah try..tapi bila dah masak..aku bagi 4 star la...la..la..

layan gambo jom..
]
Ni lah nasi beriani
made by me..ngehee



Ni pula Ayam Tandori yg sedang di perap
dgn rempah dan Yogourt



ni pula ayam masak rendang
senang la sangat..and so sedappp beb..serius



sebab apa aku cakap SEGERA
sebab nya, segala rempah ratus ni aku pakai paket segera dari paket-paket berikut, harga barang MURAH, rasa SEDAP, dan masa penyediaan JIMAT

tapi, kena rahsia skitla dgn mak mertua aku..ngehheee..tak boleh cakap ni semua segera, nanti pecah rahsia..
okaylah..hari ni masih BZ..tapi buat2 tak bizi..ngeheee..boleh ker?

P/s : semua hadiah sudah di pos..sila bagitau kalu dah dapat k

3 comments:

mummy_ayu said...

ok la tu..rajin la jugak..kalu ayu...emm..malas gak tu..he he he..

umialya said...

xper segera, janji sedap

Mama Zharfan said...

me pun guna rempah beriani maggi--yg penting shedappp!