Tuesday, July 26, 2011

Macam ni kira diskaun ker??..


Assalammualaikum

Sekarang ni kan musim sale sana sini, banyak la shopping komplek dan pasaraya buat sale giler - giler punya harga, tapi yg ni mmg buat aku sakit jiwa skit..

harga sebelum RM2.50

after diskaun RM2.49

harga yang turun 1 sen jer.., biar betul diorang ni..kalau dah rounding kan balik no tu..of coz la masa nk membayor nya harga tetap RM2.50 kan???

giler betul pasaraya sekarang, agak-agak lah kalau nak menipu pengguna/pelanggan.. harus kene rejam org mcm ni..huhu..aku bukan emosi, tapi kekadang harga diskaun yg di beri mcm tak lojik langsung.. lagi - lagik sekarang ni dah nak masuk bulan puasa..memang banyak yg akan mengeluarkan belanja..




harap sangat pihak yang terbabit buka mata skit..lama - lama macam ni..tokey balak pon terpaksa potong pokok sendiri..hehe

oklah, malas nk bebel pepanjang.. jom pikir sesama, camner nak handler ISU ni...lalala

p/s : BE baru lagi..nuffnang ni biar betuiiii...huhu



12 comments:

GnieSyazni said...

turun sesen je..haha tapi kalau org tak perasan harga 'before' memang akan ingat murah kan..

Mama Zharfan said...

siyes promo tipu2 ler jwbnya kalau harga 1 sen jer diskaun :p

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

tak try komplain kat pasaraya tu ka?

zaidah said...

itu namanyer tipu pengguna secara tak sedar....

zaidah said...

itu namanyer tipu pengguna secara tak sedar....

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

hehehhehe sy mmg nyampah time2 sale ni camni..huhuhu sakit ati je

Jieda said...

Setakat 1 sen je.Hmm..bila bayar tetap dikira rm2.50 juga.Tersangat tak logik

Fieza79 said...

mmg tak patut kan..menipu nama nya ni..

Sidratul Muntaha said...

resco kan?!
bukan setakat tu jer..
pampers tulsi rega rm54 something pastu kate ade diskaun jadi 32 something.
bengong.
aku beli pampers kat kedai singseh lagi murah!

diLot said...

ahahah lawak!

Nana said...

hahahha bangang btol
diskaun menda nye mcm ni

mama rifQy said...

bahagian promo ntahapapanatahh...1 sen jeeeee