Wednesday, July 13, 2011

Papan tanda bikin hati org KELANTAN panas!!!


Assalammualaikum

Sihat ker smua hari ni, aisha Alhamdulillah sihat khendakNYA... dan selamat hari rabu semua,

Hari ni aisha nk share skit pasal papan tanda yang rasanya tak wajar di tunjukkan di mana-mana negeri pon, rasa mcm org cetek akal jer yg terfikir buat macam ni.. tak tau la aper motif diorang buat macam ni..

erkkk..encik Ali rustam, sila komen!!!


paling menyampah, NO 13..itu pon nak tulis ker??
ngok betul..

P/s : Satu jari menuduh orang lain, 4 jari tunjuk diri sendiri..cermin dulu, bila nk compare dgn negeri orang..melaka besar mana? Kelantan besar mana pulak?.. erkk, diorang tak tengok peta melaysia kot masa buat statistik ni..



21 comments:

mama wanie said...

opss ada gak ehh ppn tanda gini..pestime tengok..

amiey lee said...

ehhh diorang ni la punca orang malaysia berbalah

♥SyilaSyira♥ said...

ada juga yek papan tanda mcm ni...tah pehapa kan..nampak mencerminkan kebodohan diri sendiri. Ni nak membawa ketidakamanan dan rusuhan ada la..kat mana papan tanda ni...???sapa la di sebalik papan tanda ni...??

Fieza79 said...

rasa pelik pulak...mana pulak blh di banding kan kelantan dan melaka...negeri2 lain mcm mana...apa motif ehh..ishh2 pelik2!

ummu muhammad said...

adusss! ape punye signboardlah nih..memang terserlah kecetekan akalnye..

shila ariff said...

mmg bikin hati panas oii..tapi di kelantan banyak rumah banglo besar2/ rumah berhalaman walaupun tak besar..di negeri lain banyak perumahan teres setingkat..makan di kelantan lagi murah..jimat oiii...

zaidah said...

ade jugak papan tanda macam nie...kat mana nie....

kak ina kl said...

sajer ajer nak menaikkan kemarahan orang..sajer nak suruh rakyat berpecah belah..entah apa-apalah kan dia orang ni.

nanti dah dpt ga tu bagitau ek..

kak ina kl said...

lupa lak akak nak ambil gambar ni letak kat blog akak

aanie said...

sape punye keje la ni...mmg bikin org panas laa...

Bionic women said...

memang kurang akal org yg buat ni, kenapa nak dibandingkan..lagipun sesiapa jer boleh tulis lah angka tu, ntah betul ntah tidak..

Bionic women said...

memang kurang akal org yg buat ni, kenapa nak dibandingkan..lagipun sesiapa jer boleh tulis lah angka tu, ntah betul ntah tidak..

cik hani said...

kenapa perlu nk tayang kat signboard. even kalu betul pun, ni just statistik. cukup la tersimpan dalam data PC opis je..
kalu ni kuar kat berita, still boleh diterima akal. bila kat signboard nampak sangat nak tayang. boleh menimbulkan pergaduhan dua negeri je..

cik hani said...

kenapa perlu nk tayang kat signboard. even kalu betul pun, ni just statistik. cukup la tersimpan dalam data PC opis je..
kalu ni kuar kat berita, still boleh diterima akal. bila kat signboard nampak sangat nak tayang. boleh menimbulkan pergaduhan dua negeri je..

Zue AnnaLeeya said...

teruknya.... papan tanda mcm nih pon ader...
kot yer pon nak banding, nape gi banding dgn kelantan jer???
negeri lain tak banding skali...
wlupon akak bkn org kelantan, tp rasa panas gak bila tgk gini...
huhhh... mmg xde akal btol...

maszmadi said...

owh ada gak ker?? iskiskisk

hm, item no 9 tu bukan ke membuktikan bahawa negeri yang mempunyai angka tinggi adalah negeri yang mempunyai lebih banyak penyeludup bagi negeri berkaitan..... maaf jika ia salah.....

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

uikss..apasal nak bandingkan dengan kelantan je..bandingkan lah dengan 1 malaysia baru adil...tapi tak pernah jumpa pun lagi papan tanda macam ni...

p/s: gambar guna DSLR..

Adyshariz said...

itulah kan, buat signboard tak guna akal agaknya, cuba buh semua negeri, baru adil, tak baik membuat pembandingan yg hanya menjatuhkan sebelah pihak.

ader gak member opis yg hangin satu badasn tadi, aisha cuma mampu suh dia sabar bangg..sabar..

:-) hisshhhkkk..macam2 la skrg ni

Nafisa81 said...

hmmm...wordless!

iamina said...

salam...sy nk copy gmbr ni ek....mmg panas hati ni!!!

*Tinie* said...

salam... nak copy gak...sy takleh nak komen apa2... melaka tu kampung halaman ayah..kelate kampung halaman suami ...huhuhu