Monday, February 21, 2011

Mandi Manda di Lubuk Manggis - Part 2

Assalammualaikum

hah..kan sblm ni entri tentang tempat mandi manda, korang dah tengok ayer sungai bersih dan jernih kan, kali ni nak cerita tentang xtvt kami kat sini

memula sampai aku mintak en.Ady siapkan tempat nak memanggang ayam dgn ikan, maklumlah kami ni kalau pi berkelah, tak sah kalau tak buat bbq..banyak mulut yg nk di bagi makan..ni termasuk lah yg tukang tulis kuat makan, saje jer suruh en.Ady ni posing..aku suruh senyum, pastu dia pon buat aksi camgituu

dah namanya pon anak beranak, budak kecik ni pon aku suruh senyumm..korang tgk tangan dia letak kat mana??.. sabo jelah..like father like son..

 

bila arang dah panas, apalagik..BBQ time, masa bakar memang sronok beb, kalau beli maunya puluh ringgit gak abis, tapi bila masak sendiri ..baru jer 35 hinggit abis..2 ekor ayam dan 10 ekor ikan cengcaru..beli kat NSK..memang berbaloi


 jgn terkejut..Family aku ni ramai..kalau berkumpul dah ader dekat 11 orag dewasa.. budak-bdak ader 3 jer..tapi dah nama pon berkelah kan, korang tengok la makanan yg di bawa dr rumah ada gak di masak masak kat situ..mmg kaki makan betul family aku ni..hehe
macam-macam ada..dari nasi, ayam bakar,ikan  bakar,sambal sardin, sambal udang, nugget, fishball nugget,sayur campur,kopok dan sambal belacan, tu belum kira jajan yg adik2 aku bawak...




Mandi time
aku tepek gambo jelah ye..korang layan laa











End of story..tempat ni memang best, kalau takat nak buat gathering utk family, mmg berbaloi dan sesuai, tak rugi keluar duit dan masa, sangat-sangat best kalau nk layan tempat ni.. insyaAllah...

P/s : balik dari mandi manda, satu family "flat", penat main air waktu siang..tapi berbaloi


3 comments:

Nureen said...

bestnyerr...
sesuaila kan skrg ni dah nk start kemarau..
suka tgk pic yg no 8.. gambo akak dlm air diukur plak ngan tangan.. nk panggil apa ya gaya g2..;)

Rizziela said...

Dah lama x mandi sungai...teringinnyer

jkfan jkfan said...

Air macam cetek ade tmpt yg dln sikit tak?