Monday, March 28, 2011

Pernah tgok ker,Tumbuhan yg pelik ni?

Assalammualakaikum

adeh..first time aku tengok tumbuhan macam ni, sekali tengok macam darah pon ader, sangat pelik dan musykil seketika, umm...kuasa Allah swt, siapalah kita nk membelakangkanNYA..subhanAllah..



Ni cendawan tau, jgn tak percaya...aku pon payah nk percaya gak..hehe..tak taulah boleh makan ke tak? cendawan ni di beri nama Bleeding Tooth Fungus..kalau korang rajin, pi la goggle, kat mana tumbuh pon aku tak search lagik..bz la wey..

next...
Chinese Black BatFlowers
pokok ni pon pelik gak, bila kembang , bunga dia mcm pelik skit, kalu kuncup..dah rupa macm kelawar pon ader.. sebab tu nama dia pon ader batflowers..kan..kan..

pepandailah korangla nk search kat goggle kalau nk tahu lebih mendalam, hari ni senin, jadik aku mmg bz ya amat..lalalaaaa


P/s : kihkihkih..apasal aku gelak...entahhh..laaa


8 comments:

Nana said...

mcm cookies pon ada
aku tgk pokok yg first tu

b a m b a m ' s said...

ha'ah lar.. cendawan tuh mcm berdarah.. dtg bulan kot ekkk.. kekekekeke

CiK Jue aka ibu FarisYah said...

subhanallah..comelnye..sekali pandang macam coklat sweet sangat

JaSSNaNi said...

oooo.. pelik gak rupa dia.. macam tak leh makan je.. tapi kalau boleh makan cendawan tu.. entah ler ade org brani ke tak nak makan ye.. hmm sure jadi merah kan.. ermmmm.. 1st time gak tengok.. tenQ for sharing..

iza said...

As salam..
Cendawan kat atas tu pernah la tgk masa dok kg kg dulu ni..
skrg ni dah susah nak jumpa sbb hutan semakin pupus..

zahidah dihaz said...

peliknya....subhanallah...



New Entry: Secret Garden

ADEEYA said...

Weirdo. First time tengok. Tu pun kat sini je. :)

cikpuanhady said...

Masyaallah..memang sungguh hebat ciptaanNya..

dah klik hb..

Jom skodeng :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

Jom skodeng :Belog Kami : Notre Belle Histoire