Friday, April 01, 2011

Aku buat kek??? erkk boleh ker?

Assalammualaikum

niat nak belajar buat kek dah lama, semenjak tertubuhnya belog ni, niat asalnya nak buat belog masakan tentang pastry, last2 terjebak buat mende lain lah pulak..kek kemana...cup cake pon tak pandai-pandai gak, encek ady jenuh la soh aku amik kelas weekend belajor buat kek...tak tau la..nape malas sangat nak belajor, hari tu amik kelas hujung minggu tuk continue my study..alih-alih, separuh jalan gak...aiseymen..mood nak study kelaut betul lah sekarang ni...

aku suka singah belog kak june dari zaman aku belum ader belog lagi aku suka singgah situ..latest entri kak june ialah buat kek red velvet..jeles oiiii...tengok org lain buat kek gebu2 belaka...huarggg..nak gak laaa

kak june yg buat okay

belog ni pon best gak, tengok belog dorang ni meriah dgn macam - macam decoration kek..sampai kadang tu boleh jer amik idea ni tuk kek-kek yg nk dibuat.. ni dari belog kak lieza...haha..amacam telan ayir liuq takk?


Pastu, kalau rasa-rasa macam nak belajor buat kek..silalah singgah ke belog ni, Puan Lyna dari saujana utama sungai buloh..kot kalau ader yg nk pegi..ajak lah aku sekali, baru best belajor ramai2 kan..

nak tengok rupa kek yg penah aku buat duluuu..sila jgn gelak hokay..ni first time buat kek dgn ilmu internet, rasa kek dah ader, cuma tang topping tu out ya robbi..sib baik sedap gak..kihkihkih


oklah..tak sanggup rasanya nk citer pasal kek ni lagi, aku tgh bercita-cita tuk mengecilkan body..harap-harap turunlah spoloh kilo dlm 2 bulan ni...insyaAllah

P/s : Mana nak pegi esok yer..??



8 comments:

Memo_Hazel said...

makin lapa memo tgok gamba kek tuh. -___-"

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

okla tu..kek utk org baru belajar..heheh

Nana said...

aku br mlm tadi wat kek
org oder
tp mmg burok sket la tulisan haha
aku bab tulisan mmg out

Axieda'great said...

kek sangat sedap
rasa nak makan je
cam ne nak kurus neh

Sidratul Muntaha said...

ahaha
ko terjebak nak diet?!
ahahhaa
jom lawan!
aku dah turun 2kg dah 2 minggu ni
2 bulan = 8 minggu = 10kg..
seminggu bape kg?!
1.25kg?!
hebat!!
ade meal plan n workout yg terbaik?!
akunyer ni pun kcal aku 1500 sehari.
tpi aku byk skip.
tmbh plak dgn exercises..
klu tak excercise mgm tak jln beb.
aku dah try dari thun lepas lagi.

ct N honey said...

ok lah tu pandai gak buat kek,nmpak sedap lagi....

ardinihumaira said...

wow! cedapnye kek. kalolah dni reti wat kek cun cemni. alaaa bestnye teringin nak blaja

Iela Fazielah said...

cun la kek tu.. cuma topping cair je... : mcm pengomen AF je.. hehe

selamat maju jaya dlm diet ye... 10kg byk tu... kita br 8kg dlm 2bln..huhu