Tuesday, March 20, 2012

Shopping di Rantau Panjang...puasss

Assalammualaikum

Cerita negeri kelantan masih belum selesai lagi, maklumlah, tak best kalau tak cerita pasal rantau panjang tempah shopping yg murah dan berbaloi ni..

Perjalanan dari kuala kerai ke rantau panjang mengambil masa 1 jam 20 minit, macam biasa kami duk pakai GPS ajer..ape guna ada smart phone, semuanya di hujung jari saja..hehehee...adik aku punya phone la..

sesampai di sini, perkara pertama yg kami nk buat adalah MAKAN..hehe..lagik sekali NASI SUP menjadi pilihan kami semua..

Sila abaikan muka aku yg penat tu, baru bangun tido terus carik makan

encik suami yg setia mendukung si hariz



pilihan baju buat aku sakit ati, sb saiz payah nk carik..huhu

ni boxer muah thai..mahal tau RM48
kalau mintak kurang mungkin RM45 kot

saja cuci mata

serius berbaloi beli jeans kat sini..kuali kain ok jugak
harga ppon murahh

Hasil shopping kat sini, mmg macam2 yg kami dapat beli, smpaikan kat kastam kami kena bayar cukai..huhu, sib baik tak mahal sangat cukai tu

Pengajaran kalau nk bershopping kat sini,, mestilah kene siapkan duit shopping dan jgn follow sgt GPS yg ada, smpai ke dabong kami lalu masa nk balik KL..serius seram, dh la kete penuh..takut jugak kalau apa2 terjadi kat kami.. 

"Terima kasih ya Allah!! kerana melindungi perjalanan pergi dan balik kami"

Cuaca panas, tapi tidak mengecewakan kami, sebab kat tepi gerai-gerai tu ada org jual aiskrim...harganya dalam RM2.00 sahaja, dan rasanya mmg SEDAP la sgt.. kalau pg sana lagi, wajib cari pakcik ni..

ice krim di smpingnya ada , kacang, coklat, jeli, kek, jagung dan macam-macam..





sekian untuk entri di negeri cik siti wan kembang...mmg tak sia-sia perjalanan jauh kami semua..

bak kata hariz.".terbaik la ibu"



7 comments:

Mama Hanim said...

Best tu.. Lain kali kena singgah plak pasar besar siti khadijah n pengkalan kubor, conpem cuci mata..

Iela Fazielah said...

bestnyer... ila xdpt gi kelantan hantar adik ila bertandang rmh lelaki... kalau x, merasa mkn aiskrim spesel tu kan

aanie said...

sampai ke dabong? jauh sgt sesat tu....

Nana said...

aku kan dah lama gile tak datang sini
sampai sini masa lom kawen
rindu lak rasa nak balik kelantan
bln 7 ni klw ikutkan dah bli tix blk klantan
tp xpasan bulan puasa hehehe
tgh memikir nak balik ke x

ReeneeRaaid said...

rindunye tempat ni. dh lama x pergi sini..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Adyshariz..bestnya baca kisah g keantan ni..bila la atie nak sampai lak...

kak ina kl said...

memang best gi ke kelantan...amboi banyaknya shopping sampai kena cukai