Tuesday, December 21, 2010

Besar Dah budak ni..


Salam isnin,

cuaca mendung jer hari ni, nyaris - nyaris aku terbabas cuti 1 hari..ngehheee..ops! sebab semalam balik kampung encik suami, so, hari ni aku masuk keje half day, tapi bila tengok cuaca mendung jer, memang sib baik tak terlajak...

macam biasa aku memenuhi undangan perkahwinan yg banyak minggu ni, tapi sempat pegi 2 umah jer..yg lain minta maaf bebanyak, teman balik kampung... kekeyangan macam ular sawa la pulak...errkkk

gambo kawin teman tak smpt nk ambik, karang mak mertua ingat teman ni poyo la pulak, so, teman malas nk buat-buat jongos kan..ngehheee.., teman tepek gambo anak teman yg macam2 aksi sblm, semasa dan selepas balik kampung..ngeheee..layan jelah ye....

ni tengah prepare nak balik, of coz la dia siap dulu,
mak dgn bapak dia tgh sibuk nk punggah brg masuk bonet,
mana ngan beg..kete mainan dia..baju dia..dan segalanya dia

dah abis lepak kat tangga, budak ni lepak kat sofa pulak,
penat dia cakap lepak kat tangga, baik baring - baring dulu...ngehhee..
takpe teman paham..

dah masuk kete, dia nyanyi la,
"nenek..nenekkk..cucu..cuccuuu tak apat lari"..hehe..
dia slalu nyanyi lagu ni tuk hiburkan hati dia dan org sekeliling dia..
skrg aku ajor lagu lompat si katak lompat pulak..pas ni budak ni mesti hafal..

cayang la bantal bucukk skali das..muahhh..
rindu agaknya ngan bucuk dia ni...

dah penat, dia pon mintak susu dan bantal bucuk

ni picture tadi, teman keje separuh hari je,
budak ni punyalah happy dia.. mak ngan bapak dia ade umah..
teman releks jer...


baju batman ni, nenek dia yg belikan..
dh lama simpan, baru ni je muat..
maklumlah tinggi bebenor anak teman ni..ngeheee

"ngok ni bu..batmannn"...hehe..
dia cakap ngan teman, dia pakai baju cap batman..



besar dah anak teman, umor pon dah setahun 7 bulan, perangai pon lebey kurang mak ngan bapak dia, teman nengok dia skrg ni, dh pandai gigit kuku, aiseymen..yg buruk tu pula ko ngikut teman.. alahai anak, amik yg baguih jelah..yg buruk tak mau la cayang.. mak teman cakap, masa teman kecik2 dulu, teman pon suka gak gigit kuku..eiii..ngeri pulak nak ingat.. mungkin dah besor nanti, ilang la tu..


P/s : hari ni teman tak repair PCB, teman buat Electrik circuit design tuk projek yg akan dtg
suka pulak tukar ganti "Aku" pada "teman" mesra gitu kan smua.. (pada mak setot sila jgn muntah ye..ngehh)




7 comments:

[-suziey-] said...

hiks..lawak la..mcm2 gelagat..pandai nyanyi lagu nenek2 ek..hehe..budak klu ajar nyanyi cepat je dpt kan..

Sidratul Muntaha said...

ape ke he nyer yoep weih?!
naper jdi lagu gitu?!
huhuhuh
muntah idok ler teman,tpinyer kembang tekak jap!
ahuahuahuha
huahuahuahua..
bantal budak tu kaler pink.
tu lagi tak tahan!
ahahhaha!

Adyshariz said...

biasalah suziey....tapi lagi suka tgk aqeel hafal al-fatihah..

Adyshariz said...

bantal kaler pink tu..teman yg punya..ngehheee..

Nafisa81 said...

anak koi suka lagu burung kakak tua dgn lagu bangun pagi...gosok gigi...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

so sweet..

bat man ye? ehehhe

alor nyanyi..sweet..:-)

Cik Jue said...

hahaha pandai pulak dia nyanyi..pandai aje si kecik buat aksi ye..