Thursday, December 23, 2010

Contest Pengomen Paling Sporting Adyshariz


Salam

Semalam aku buat contest untuk pelawat bertuah
keputusan ada kat SINI
tahniah tuk 6 org pemenang, hadiah diorang dpt adalah
"sebuah islamic diary tahun 2011"
best kan

pastu hari ni..
Aku Nak buat contest
"Pengomen Yg Sporting"

Syarat2 penyertaan
Follow blog ni dan
lengkapkan ayat berikut di ruangan komen
" Apa yg Tuan punya Blog perlu Improve dlm blog ni....."
sambung jelah ayat korang...

cth yg aku bagi : -
" Apa yg Tuan Blog perlu Improve dlm blog ni adalah....."
1st - letak widget bunga api, bagi meriah skit
2nd - bubuh gambo paling cun, nanti ramai lagi suka dtg sini
3rd - bagi hadiah hari - hari kpd smua pengunjung blog..ngehhhee

ok semua..dah paham
kat atas tu contoh jer, jgn pulak korang copy paste
nanti aku bertukar jadi ijau pulak....ngehheee

INGAT !!
tak perlu buat entri
just komen sahaja
sambung ayat kat atas tu di ruangan komen


HADIAH !!
untuk 3 org pemenang sahaja
"DIARY tahun 2011"

Kriteria pengadilan :-
Berdasarkan ayat yg sporting dan
komen yg boleh diguna pakai


korang boleh komen berapa banyak korang nak
takde paksaan dalam penyertaan..ngehheee...

Contest ni akan tamat pada 22/12/2010
jam 11:00 pagiiii..

23 comments:

Sidratul Muntaha said...

" Apa yg Tuan punya Blog perlu Improve dlm blog ni....."
xder ape dah nak diimprove sebab dah ok dahhhhhhhhhh
mantop terbaek
cantek
menarek...

cuma satu jer..
kaler tu..
kaler..
tukar kaler ijo yg lebih lembut or kaler2 lain yg lebih lembut..
makcik takdan ijo ni sebab makcik pun suke ijo!!!
ahahahahha
sekiannnn......
#tapi sangat best melayan blog ekau sambil menghirup kopi secangkir dua dgn menggunakan coofeemaker.
ahahha!
larikkkkkkkkk!

Cute MuM said...

" Apa yg Tuan punya Blog perlu Improve dlm blog ni....."
letak header ada gambar.. pasnie mesti orang boleh cam pemilik blog yang sangat baik hati nie.. mana tau terlanggar bahu kat luar ke, tengok2.. nie tuan punya blog Adyshariz tue kan?? dah boleh eratkan lagi siratulrahim..

Miza Yusof said...

"Apa yg Tuan punya Blog perlu Improve dlm blog ni....."

1. tukarkan background stripes ini kepada bplain background warna hijau pastel. lebih lembut dan senang tak menganggu konsentrasi pembaca.

2. buat scroll box untuk banner contest, GA dan lucky draw yang akak join. Ini kerana dapat meminimakan penggunaan ruang yang banyak dan berjela-jele mencecah lantai. Akak dapat kemaskan sidebar akak. Tak gitu ? hehehe

3. masukkan bloglist dalam scroll box. Ini sama juga macam banner contest, GA dan lucky draw tadi. dapat menjimatkan penggunaan ruang yang banyak. blog akak pun tak jadi berat.

4. kalau boleh buangkan 50 award bergerak yang menggedik kat sebelah kanan paling bawah sebab pergerakan award tu lebih menarik perhatian pembaca daripada nak membaca artikel yang akak tulis. silap-silap semua khusyuk tengok award dan tinggalkan entry akak.


miza rasa itu jelah pada pandangan dan pendapat miza. harap akak tak marah dan berkecil hati. mintak ampun dan mintak maaf banyak-banyak sebab ini cuma pandangan, cadangan dan pendapat miza saja. tak da niat lain pun. terima kasih.

Nad @ MamaZakwan said...

" Apa yg Tuan punya Blog perlu Improve dlm blog ni....."

~ tak yah letak widget yg canggih manggih, gerak2 sana gelek2 sini.. buat blog jadik berat n lmbt nak tggu jek..lagi la tak ramai yg nak jengah tanya kabor, huhu!

~ lain2 dh ok kot..takde yg kene tambah @ tukar..cuma kalu berkaitan dgn background @ template blog tu, tu terpulang pd owner la huhu!

~ owh ye..! byk2 kan la citer pasal hariz..mamazakwan suke jek baca citer2 pasal kawan2 zakwan, ngee~


okeh tu je..salah silap terkasar bahasa harap dimaafi, hehe.. :)

bulanisakmar said...

" Apa yg Tuan punya Blog perlu Improve dlm blog ni....."

1. setting balik supaya boleh tgk byk2 entri dlm one page..saya rasa lg memudahkan pembaca blog akak yg byk fans ni :))

tHats All, tq ^^,

LyNn'Azlina said...

" Apa yg Tuan punya Blog perlu Improve dlm blog ni....."
sambung jelah ayat korang...

1. Of course header..kena letak gambarla sikit kasi umpph!
2. maybe background color ni kena tukar kepada yg lebih ceria dan menarik sbb yg skang ni cam kusam sikit..jgn marah yer...
3. font terlalu kecik n xbaper sesuai digunakan kat widget tepi tu.suggestion guna font trebuchet ker arial ke..skang ni times new roman kan..hehe..yg bloglist tu..

2 jerla...nk komen lebih2 pun blog sndiri hampeh lagi..hehe

thnaks...

Adyshariz said...

ngehh..korang complain jelah...aku dah kasi can ni..gelak dgn kuat jap...

SyUhAdA said...

Apa yg Tuan punya Blog perlu Improve dlm blog ni.....
erm..rasanya dah OK kot..
xpayah nak improve lagi pon OK dah..
just tmbahkan lg byk contest ngn GA2 yg simple2..haha..
bleh slalu join..
klau ad rezeki leh menang jgk..
hehe~

tiefazatie said...

Apa yg Tuan punya Blog perlu Improve dlm blog ni...

isk2..apa ek..semua org dah complain macam2 nie sis..abes tue ifa nak cakap apa nie la?huhu...

camnie la..ikut suka hati sis la nak tukar template ka..buat header ke..janji hati sis senang!hihi...

yang penting trafik sis tetap mantap..hihi...

owh sgt suka hati nie..lala..=)

Suhami Ahmad said...

"Apa yang Tuan punya blog perlu improve dalam blog ni..."
1.Tak payah letak header. Cukup sekadar complete profile. Header melambatkan loading blog.
2.Kaler just nice. Tapi lagi ok klu tak ada background at all. That mean gelap. Nanti pembaca boleh concentrate kat entry bukannya background! (background pun blh buat blog slow)
3.Kalau boleh mesti ada arkib. Sebab susah nak cari entry terdahulu. Kalau xda arkib pun pautan "search" mesti ada.
4. Buangkan feedjit tu. Sebab buat blog slow gak.
5. Napa tak nampak iklan abang nuff kat side bar dengan antara petikan? Galakkan tampal iklan tu. banyak dapat komisen klik. Huhu

Itu je dr atok. Ikhlas ni tau. Hehe

Zaidah said...

Apa yg Tuan punya Blog perlu Improve dlm blog ni...

Tahniah kerana shah rajin buat contest...cuma..ada cuma plak tu...

1. buatlah header...bleh tengok gambar shah n family...

2. tukar font kat tajuk entri n sidebar kasik lawa skit...zai ade bua tutorial tentang tu...barulah mantap....

3. tema shah nak warna ape...klu hijau so gantikanlah background kat sidebar n entri warna hijau yang lembut tapi light...

4. letak sekeping dua gambar...bagi touch-up skit blog...

5. jangan letak widget yang berkelip2...tak suka...loading lambat....

6. klu bleh contest n giveway buat kat option blog yang khas untuk contest n GA...klu tak banner2 tersebut menyemakkan pemandangan kat kanan n kiri sidebar..

7. zai tengok ade dua chat box..satu yang hidden satu yang kat sidebar...klu bleh buat satu aje....

8. untuk blog list tu buatlah scroll box bagi nampak kemas lagi..klu tak meleret ke bawah...tak cantik...

9. entri yang panjang2 tu bleh pasang widget rear more atau buat scroll bar...baru nampak kemas n menarik...

10. arkib untuk baca entri lama2 pun tak ade....klu tak nak buat..shah bleh buat linkwithin ....

rasanyer tu aje kot...jangan marah yer shah...agaknyer blog zai lagi terukkan...hehehe

AngahSayang2314 said...

eh buat contest yerrrrrr

[-suziey-] said...

aisey kena perah otak ni..hmmm kena pikir ni..adeiiii

MisS NadRAH said...

hehe..nanti nk kene study dulu blog ni..=)

so far..da ok kot sis..=)

MisS NadRAH said...

eh.rasenye blog ni da bertukar wajah la..dulu wane ijaukan...=)

Lelaki Ini said...

apa yg perlu improve??
letak lagu siti
hahaha

yantz-yeem said...

" Apa yg Tuan punya Blog perlu Improve dlm blog ni....."

1st: hari2 WAJIB updet pasal Hariz...x updet xmo kawan!!!hahahaha....

2nd: tang entry colum yg tgh2 nie...kasik beso n luas sketttt...baru le nampak luas + gambo beso + menarik = KEDABOMBOMMBOMMM!!!!

3rd : blogger list tu panjang bebenor...sampe ke lantai bwh hahaha...pe kata splitkan show 5 jek...pas2 kalo org nk tgk suh je diorg tekan 'show all'...so nmpk le ruang tu bersih, suci n murni kikikikiki....

rse2x tu je kot...tapi mmg best sbb blog adyshariz nie rajin bg hadiah kat org...cume saya je yg selalu x bertuah...nnti kasik tuah kat saya yea...



oooppppssss...jom komen kat blog sya plaks..ada gaks hadiah nak bg nih...hehehe kita kan blogger murah hati...hehehehe...

Nana said...

aku nak join
tapi xreti nk komen hahaha
kalau komen ni je bole terima x?kui2...

so far aku tgk ok je
ko pon rajin update blog
rajin kasi adiah kt folower
tu pasai skang dah 5 rat lebey yg polo
pastu suka cite gosip2 artis ngeh3x..wat tjk passal retis
org mmg laju je klik

bagus...bagus..good strategi..
nk bg adiah ari2 kopak la..heheh tokei balak pon bankrap Z ngeh2x...

tp kan aku cadang gini, pasni kalau ko nak wat GA tok sah la suh depan WAJIBUL ghunnah utk polo..

sebab aku pasni nk wat gitu kalau nk wat GA aku xmau suh org polo...bukan apa...folower ramai tak menjanjikan UV yg banyak tol x?depa mai polo takat nk join GA je..pastu ada yg tiba2 meremovekan diri pas abeh GA nmpk sgt tak ikhlas...

pastu klw wat GA gak tok sah membebankan peserat mcm skang ni kita tgk suh like fb, like tweeter la..

suh tag la..pelik aku..suh tag pastu kena makesure org yg kita tag tau.bila kita tak ltk syarat2 yg susah tu la makin ramai org nk join CGL tu

ada ke pengajur g cek satu2?kalau dah beratus yg join jgn tipu la dia bole cek satu2 ahahaha
alamak terlebey suda..aku tak kata sape2…tp ni pesanan utk diri sendiri gak peace heheh

Nana said...

" Apa yg Tuan punya Blog perlu Improve dlm blog ni....."

aku nak join
tapi xreti nk komen hahaha
kalau komen ni je bole terima x?kui2...

so far aku tgk ok je
ko pon rajin update blog
rajin kasi adiah kt folower
tu pasai skang dah 5 rat lebey yg polo
pastu suka cite gosip2 artis ngeh3x..wat tjk passal retis
org mmg laju je klik
bagus...bagus..good strategi..

nk bg adiah ari2 kopak la..heheh tokei balak pon bankrap Z ngeh2x...
tp kan aku cadang gini, pasni kalau ko nak wat GA tok sah la suh depan WAJIBUL ghunnah utk polo..

sebab aku pasni nk wat gitu kalau nk wat GA aku xmau suh org polo...bukan apa...folower ramai tak menjanjikan UV yg banyak tol x?depa mai polo takat nk join GA je..pastu ada yg tiba2 meremovekan diri pas abeh GA nmpk sgt tak ikhlas...

pastu klw wat GA gak tok sah membebankan peserat mcm skang ni kita tgk suh like fb, like tweeter la..

suh tag la..pelik aku..suh tag pastu kena makesure org yg kita tag tau.bila kita tak ltk syarat2 yg susah tu la makin ramai org nk join CGL tu

ada ke pengajur g cek satu2?kalau dah berates yg join jgn tipu la dia bole cek satu2 ahahaha
alamak terlebey suda..aku tak kata sape2…tp ni pesanan utk diri sendiri gak peace heheh

azieda razak said...

id follower: kijiya

" Apa yg Tuan punya Blog perlu Improve dlm blog ni....."

1- buang salah satu shout box. kedua-duanya sama cuma tak perlu letak dua-dua

2- shoutbox tepi lagi better.. senang nak nampak...

3- size column tuk n3 besarkan sikit.

4- size font tuk date n time kecikkan sikit... cam tak lawa sebab terlalu besar..da sama besar dgn tajuk n3...

5- list blog geng terlalu panjang..kalau nak senang cuba guna scroll box...

pd pandangan kita tue je kot yg perlu tukar... nak komen byk2 cam tak sesuai... sebab kita punya blog pun tak lawa mana... hihihi...

chugie said...

" Apa yg Tuan punya Blog perlu Improve dlm blog ni....."
sambung jelah ayat korang...


emm sy jarang2 dtg sini, awk je yg bleh kate slalu dtg kt blog sy kan?
ape pun, warna pink blog ni sy memang suka pon.. emm header kot, cuba cari yang menarik perhatian skit, sebab biasanye header memainkan peranan penting dlm blog, utk buat org tertarik.

kalau letak LABEL lg senang org nk klik2 kat blog tu nanti kan? emm yg lain2nye ok kot, sbb blog awk x messy.. sedang2 elok je.

sekian dulu..

Adyshariz said...

terima kasih tuk komen2 korang, keputusan sedang di nilai dgn seadilnya..ngeheee..

Adyshariz said...

contest TUTUP dah