Wednesday, February 02, 2011

Bila SiKecik Mula nak Membaca..

Assalam'mualaikum..

hari ni last keje kat my company, esok dah start cuti, banyak jugak urusan yg nk disettlekan esok, dari pegi bank hinggalah kerja-kerja rumah yg perlu di siapkan sblm kami bertolak pulang ke kampung encik Ady..

Malam tadi si kecik ni tido umah my sis..alahai..winduu la pulak sama dia, sblm nk lelapkan mata, asyik teringatkan my hero ni..buat apa? nangis ke tido sana?.. nak minta nyanyi ker waktu tido..? doa tidur baca tak..?? emm..macam-macam persoalan dlm minda ni..last-last bila call my sis tadi, dia ckp my herooo tgh happy, tido pon tak nangis..huarggg..anak omak dah bosar rupanya.. jgn ko lupakan omak ko ni nak. ...hehe..emosi la pulak


biasanya kalau kitaorang ada kat umah dan si ayah melayan lappy, si ibu pulak memasak kat dapor.. my hero ni suka membaca..tak kisah la magazine ker atau buku bergambar.. tapi yg paling tak boleh tahan, dia pi baca magazine kiriman enfagrow..hehe

mak dia pon belum baca lagiikk..dia dah baca dulu, abis di selak dan di tenung semua bende dalam magazine tuu..alahai anak omak..

jom la layan picture hariz ngan majalah enfagrow tuu












emm..lepas ni, ibu kene gigih belikan buku cerita dan rajin - rajinkan diri ibu bacakan untuk hariz, nampaknya hariz dah mula berminat nak membaca..alhamdulillah, umor tak sampai 2 tahun tapi dah ada minat ke arah pembelajaran..moga jadi anak yg cemerlang..amin



4 comments:

Zaidah said...

amin.....rajin membaca hariz..bebudak memang suka yang warna2...

kak ina kl (1) said...

kanak-kanak besar camni memang suka tenguk buku berwarna warni. tak salah melabur wang demi perkembangan anak.

mamaaedrean said...

aminnnnnnn ;p
jemput singgah jenguk kami yer :)

shila ariff said...

wah..si kecil tgh membaca ye...bila exam tu??..huhuhu..

p/s; salam perkenalam drp mama hazim.. :)