Thursday, September 23, 2010

Hari ni dapat 2 surat...dan Aku

Salam semua..

Hari ni aku received 2 surat dan satu dari Anmum, satu lagi dari 7-eleven, yg dari anmum dapat sekali bungkusan susu FREE lepas tukar dengan pencedok susu, Alhamdulillah, dapat jugak susu free.. Padahal aku dah tukar susu.. hariz dah tak minum Anmum, tapi aku tukar dgn susu enfagrow, susu Anmum yg free ni akan di sedekah pada jiran.



surat daripada 7-eleven pulak suruh amik hadiah CD raya, mungkin akan aku sedekahkan pada adik aku, sebab dia tukang amik hadiah ni kat berjaya times square, tmpt dia kerja..rezeki ko la dik...



DAN ....

hari ni mood aku tension bagai nak giler, smalam repair satu machine, keluar bunga api..huahhh.. tension nye, hari ni bila senior aku yg repair dan aku hanya follow jer, tapi...result still sama, keluar bunga api gak.. maknanya tuhan nak tunjuk yg bukan salah aku masa troubleshoot bende tu.. tapi bende tu yg sensitip giler.. YA!Allah dugaan sungguh

Memang dari smalam sampai pagi ni aku down.. buat kerje pon muka masam macam nak pegi berperang, abis semua manager datang kerumun kat senior aku, dia pun dah cuak.. apatah lagi aku yg dh tahan - tahan airmata..sib baik tak keluar..huaahhhh

Inilah dugaan kalau bekerja dengan elektrik, bende tak nampak, tawakal aje lah .. bila dah sepuluh tahun buat kerja camni, rasa macam nak tukar kerjaya pulak..macam dah serik pulak rasanya mengadap bende ni.. hemmm..emmm..

kalau aku cakap dengan laki aku, mesti dia balas.. "tiap - tiap tahun pun cakap nak berenti kerja, tapi bila dapat bonus, mesti tak jadi"... heheeee..

bang ...company mana nak bagi bonus 2 bulan, walaupun ekonomi gawat.. kira masyuk jugak.. Annual leave banyak, casual leave pon ade, sabtu ahad cuti, masuk keje jam 8 balik 5..haha..., boleh outstation lagi, tapi bila kene camni yg tak seronok nak bekerja.. gamaknya kene bisness kot..

entahlah.. dah nasib badan..rezeki Allah bagi.. Aku terima dengan reda..




2 comments:

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

aisha, masyuk tuuuu!!! alhamdulillah...rezeki..

kita ni emmang cam tu...time ader masalah sikit, mulalah pk yg negatif...tapi bila time dapat bonus, hehehe...mulalah yg positif2 ajer dibayangkan...

enfagrow best!!!

Adyshariz said...

itulah ayu, bila time down.. macam2 bende yg di pikiqkan.. bila dpt byk bonus.. sronok plak..hehe