Tuesday, September 21, 2010

KENAPA hari ni BANYAK blog kene Malware detected??!!


Salam..

Tak tau lah apa masalah yg melanda selepas hari raya, kebanyakkan blog yang aku try masuk semuanya mintak proceed sebab ade Malware detected, atau erti kata mudah nak paham ade something inside blog diorang yg link mereka ade virus..

kebanyakkanya yg ada dlm blog list aku ade masalah ni,, WHAT HAPPEND WEY !!

yg aku perasan sapa ade link ke blog ni, mmg mintak proceed..

termasuk skali aku..haha...

antara blog berikut ;

manjaku sayang
farenora
http://ohartis.com/favicon.ico
mamasyafi.blogspot.com/favicon.ico

So, for temperory maybe aku akan buang link ke tempat di atas, sorry my friend...

kalau sesiapa tahu lebih lanjut, please bagitau, hari tu geng blogger yg kene, skrg dh merebak pulak penyakit ni.. huhuuu..



14 comments:

Khumaera Ismail said...

musim...sy pun kena jgk..huhu~

Ain said...

hopefully malware tu tak terus merebak dan merebak....

salam aidilfitri....

maslinamansor said...

rupanya kena serang malware... patut la ramai yang tak leh nak masuk...

Sidratul Muntaha said...

seb baek ko dah remove
aku jenuh dari pagi tadi nak log blog ko tak dpt sbb malware detection ni.

Lelord said...

hheheh tu arr mlm td blog aku x leh..pas dh buang Hanieliza Blog baru okey.

SyerAgh said...

blog2 yang ada malware nie jadik sbb :
- ada iklan innity
- ada ltak logo/blog ke GB
- u bukak pkai mozila/google chrome


rasanyya lau bukak pkai IE dapat kot/ tp risiko tinggi la..
apa2pun.. malware ttp malware. beware..

alin said...

huhuhu...ai punyer pun kene malware attack harini...gile ah..sampai kuor skrin biru tuh!!! sib baik bleh recover..huwaa..kalo x nanges la..assignment seme dlm lappy ni...xtau lah nape...td ade kuor mende malware alert tu..pastu dia soh donlod ade satu malware protection..hah..sbb ai dah kene..sile jgn donlod ye..sbb after that dia akn asik kuor jek n x bleh nk dilit!tu yg trus sytem crash td tu!!! mmg sib baik le ai bleh wat systm recovery td...rs bersyukur yg amat nnih!!!

umialya said...

blog akak ok tak?? ingatkan tenet akak kt umah ada masalah sbb beberapa laman teman2 blogger x leh dilawati lg.. sedeeeeeynya!!!

Anip™ said...

malware dh byk blog kene..hmm

umialya said...

akak ada mnta tlg rakan blogger - sya ntk buangkn url yg dijangkiti, alhamdulillah

http://syamila02.blogspot.com/2010/09/pengumuman.html

SyahNas80 @ Nana said...

sama ar.. bukak je kene camni.. camne nak delete ek dorang punyer blog? kalau delete kat bloglist tu tau ar... tapi still ada lagi kan? risau gak...

MOFASAD said...

blog gua kena tak?

[-suziey-] said...

samala list blog yg kena tu ade..aisha kena delete blog2 tu dr bloglist..kita dh delete..ok dh..

Cute MuM said...

blog Cute Mum dah check xkena.. harap2 xkena pulak la..