Saturday, September 25, 2010

iPhone4 The battle is on!


Salam

Pagi ni kat opis dah kecoh pasal Apple iPhone 4, memasing dah pasang niat nak pegi beli bende ni termasuk aku, ikutkan dengan zaman yg sofisikated ni, mmg ramai yg mengunakkan internet setiap hari, termasuk aku... Perlukah aku beli bende ni??? atau masih teruskan dengan Hphone yg dh ade ni..
This file photo taken June 7, 2010, shows a white version of the new Apple iPhone 4 in San Francisco. Black models of the iPhone went on sale in late June. (AP Photo/Paul Sakuma, File)

Sebelum beli tanya diri dulu, APAkah tujuan utk beli Hphone canggih bergini?

1)- Tepon awek atau BF (suami/is3)
2)- Tepon Mak / Ayah / Adik
3)- MMS atau SMS
4)- Layan Blog (hehe..)
5)- Layan FB
6)- Tengok You Tube
7)- BAca berita (suratkabar la)
8) - Atau APA??

kalau setakat SMS/MMS/tepon mak,ayah atau sedara mara.. just pakai tepon Nokia pon boleh..

TAPI

kalau korang seorang yg memerlukan no 4 hingga 8.. aku rasa baguih la korang beli bende ni, takdelah org cakap macam katak bawah tempurung.. baca paper pon pinjam org punya (hehe..ni kes org seblh aku yg kedekut giler)

Kalau aku baca paper dlm internet, mesti dia tanya "what is the latest news today".. ukk
sib baik aku sorang yg baek..wink..wink..


Bebudak ni siap buat conpare, lagi MAXIS ker DIGI..



DIGI : For detail just click HERE

MAXIS : For detail just click HERE



Nampaknya DUit BONUS tahun ni,
macam nak beli bende ni pulak..haha..
ohhh.. kalau ikut perasaan, maunya sekarang nak beli,
takkan nak bayar pakai daun pulak..hehe

"Ada duit extra belilah..kalau takde budjet pakai aje yg lama" ..
kata - kata sang suami yg selalu melunturkan semangat aku..

9 comments:

Khumaera Ismail said...

hohoho..sy pun tergila-gilakn benda ini jgk~!! tp sygnye ta leh sb sy pengganas anset~!! ta smpai seminggu mesti dah hancur sb asyek jth..huhu~

maslinamansor said...

kalau la ada orang nak hadiahkan.... :)

Hafizm said...

RM4000... Pakai nokla china da cukop kot huhu.

Hafizm said...

bli ja lah

Adyshariz said...

dik khumaera... siannya selalu jatuh phone..pakai nokia jelah dik..

Adyshariz said...

mas..ade yg nk bagi hadiah DG tgh buat contest skrg, join la

Adyshariz said...

apiz.. nk beli, byr pakai daun emas bole..hehe..

axelida said...

salam,

DiGi is giving it away! cek kat nuffnang ye? chaiyok2

Anip™ said...

aku gune dr 1 sampai 9..huhu..terlebih satu lak..haha