Wednesday, March 16, 2011

My Company kat FUKUSHIMA antara yg terjejas kesan TSUNAMI

Assalammualaikum

Letih betul semalam sampai tak sempat nk update blog, letih sangat dengan kerja dan aktiviti lepas kerja, apatah lagi semlam lepas balik kerja kene singgah HKL, my grandma masuk wad sebab sakit paru-paru berair,alahai nenek. moga cepat sembuh ya, camner nk bawak nenek pi bercuti bulan ni kalau nenek tak sihat,..kalau korang nk tau my grandma dah umor 86 years old, tapi masih kuat dan alhamdullillah pemikiran masih tajam lagi..

sorry tak dpt tepek gambo nenek kat sini, tak terpikir pulak nak amik semalam..harap sangat nenek cepat sembuh, cayang nenek..muah..muahh

hokay berbalik pada tajuk diatas sana...
kalau korang nak tau aku keje kat EPSON TOYOCOM, company jepun..dan my company ader banyak cawangan kat luar negara, antaranya JEPUN juga, dan malang sekali 2 cawangan kami kat sana terjejas dgn teruk kerana bencana TSUNAMI..

ni antara kata2 president epson toyocom di plant fukushima dan cawangan ni hanya 16km dari pusat nuklear yg sedang meletup dan berkemungkinan mengalami kebocoran radiasi

kesian sangat kat mereka di sana, ada juga pekerja yg tidak dapat dijumpai dan masih hilang sehingga kini, FUKUSHIMA adalah  kawasan industri,dan industri terbesar kat situ ialah KERETA(TOYOTA)
apalah agaknya nasib mereka kat sana sekarang ni..tak boleh nk bayangkan..

sekarang ni pulak banyak SMS yg dihantar mengatakan kesan radiasi kat jepun akan menular di ruangan udara. Aku pon tak tau nk cakap apa..malas nk pikir dah..cuma harapan dan doa utk mereka di jepun agar diberikan ketabahan dlm menghadapi kehidupan selepas TSUNAMI melanda..








Nurkilan

7 comments:

ardinihumaira said...

semoga mereka semua tabah menghadapi dugaan ini...

iza said...

As salam..
Harap2 kita semua dilindungi Allah..

sall said...

semoga cpt sembuh nenekmu.

Lps ni bones pun jatuh lo...

Adyshariz said...

ardi - betul tu, moga tabah dan sabar

iza - harap2 begitu juga

sall _ aiseymen, tang bonus ni, mmg x blh nk buat aper..kene terima jelah..harap ader

Wan Hafisah Collection's said...

Saya rasa sedih bila tgk gmbr tsunami. terbayang sanak saudara yg dah takde. bygkan tubuh badan mereka tidak dpt dikebumikan. nauzubillah!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

samela ngan kwn sy tu..company dia pon mmg asal jepun n byk masalah melanda sbb tak dpt nak dealing ngan org sana..hope semua2 ni cepat setel kan..tapi amek maa bertahun gak tu..cam kat acheh..

pasal nuklear tu td degar berita, org jepun cakap takkan bagi kesan kat malaysia sbb jauh
harap2 camtula kan..mintak dijauhkan dari kesan radiasi tu..nauzubillah kesan dia tau

kakyong said...

orang jepun ni bangsa yg sgt gigih.. berhati waja.. ada lah hikmahnya kenapa Jepun?

mereka survive semasa serangan bom horoshima, mereka bangkit.. mereka maju membangun.. negara yg bersih, kemas, kehidupan mereka simple.. kini mereka di uji lagi...



Jom join contest Aksi si Cilik Berbasikal


n3 terkini kakyong.com
Penangan sup ayam kampung
BEN ASHAARI : BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN