Thursday, April 07, 2011

Mana BEST bercuti ke Bandung atau Sabah?

Assalammualaikum..

sekarang ni tengah dok berpikir.. tahun ni maybe nk pi bercuti jauh skit dari KL ni, bosan dan boring sudah dgn shopping kompleks dan taman bungga kat sini..kihkihkih

agak-agak korang pegi mana best..?? BANDUNG tuk shopping atau SABAH tuk cuci mata tgok laut + melantak seafood..

ha..ha..konpius aku, nk pegi kedua-dua tempat mmg tak boleh la tahun ni, my sis nak kawen bulan 6(adik no 5)  dan bulan 12(adik no 4) , cuti tahunan memang ke arah tu ler jawapnya..

adooohaii..mana yg best yer kalau nk pi release tensen keje ni? rasa-rasa korang??

BANDUNG
rambo bandung







SABAH






p/s : adeh..payah nye nk pilih... sedang jeles dgn ayu aka ibuayahdamia sebab dia sedang berseronok kat sabah sambil berhoneymoon again..and again...huhu

gambar semua pinjam dari encek google..harap maklum yer

13 comments:

Miza Yusof said...

rasanya dua-dua best. tapi miza lagi suka sabah. air laut, pantai macam best je. canitk :)

Axie04 said...

sila ke sabah huhuhu
1. dalam negara= tambah ekonomi
2. klu shopping sea food adalah sangat murah


klu nak shopping pakaian dan aksesori rumah sila la ke bandung
hehehehehe

[-suziey-] said...

bandung tu dekat ke ngn jawa timur..gempa dh rasa kt jawa timur..eh ke barat..ekek:D at ths moment mcm tkt nk ke indon..sabah pn best jgk...

zahidah dihaz said...

kalau rasa nak shopping pergilah bandung...tapi kalau rasa nak duduk rehat2 pergilah sabah...heheheh



New Entry: <a href='http://dihaz17-foryou.blogspot.com/2011/04/sana-sini-dacing-roket-bulan.html>Sana sini | Dacing, Roket & Bulan?</a>

azura samsuddin said...

alah 2 2 tempat bes tau... sabah pun teringin nak g lebih2 lg kwn2 ckp kalo g sabah jgn lepaskan peluang mkn sifutnyerrrrr... melelehair liur teringin jugakkkk ;)

Nana said...

aku kan...
dalam banyak2 tmpt kt kl ni
aku rasa nak g sabah lagi sekali
sebab sabah terbaik..
laut cantik..seafood mabeles...
klw bandung tu aku tak pernah pegi..
tapi bandung tu tmpt khas utk soping je kan?hehe
klw rasa nak menikmati alam semulajadi yang cantik sabah la jawapan nye

~~zAnAfAhMi~~ said...

kalau nak shopping baik gi Bandung walaupun akak belum sampai sana, member kata seronok shopping.
kalau nak release tension, baik dtg sabah...gi la Karambunai ke, pulau2 pun cantik...akak dah gi Mabul, situ best, privacy skit.

Wan Hafisah Collection's said...

sabah beb!
aku dh book ticket. for next year. heheh..

murah le klu book awal.

sbb kami pegi ramai.

best SABAH!!

Iela Fazielah said...

budget lebih gi la bandung.. sbb gi bandung harus bw duit paling koman 1-2K utk soping.. nak tenang2 pikiran... nak lawat2 tempat gi sbah mcm ila ni.. tp ila dah gi bandung thn lepas.. best!!!!!!!

cikpuanhady said...

hmmm..payah jugak ni...sebab dua2 menarik..giniler, kalau nak shopping, gi bandung.. kalau nak rileks2 tgk view gi sabah..lagi best, kalau gi dua-dua..hehehe..

Jom skodeng :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

Jom skodeng :Belog Kami : Notre Belle Histoire

Corina said...

Hai there, saw ur blog, i dari S'wak. ok, since ur adik2 getting married this year, i would suggest u gi Sabah dulu. Next year, u save n gi Bandung for shopping. Sabah is a great place to visit, specially psl seafood dia orang. Cheap & so........delicious. Jgn lupa pegi Sandakan, Lahad Datu, Semporna & Tawau. Try to order "payau", sedap n lembut. Don woli, memang halal. And u even dapat pack n bring back fresh seafood, if u use MAS. AirAia, sorry, no idea. K. GUD Luck.

adrianiku said...

1 CAR TOYOTA AVANZA 2013 FOR 2-5 PAX

PAKET MURAH PROMO "1" : RP 375.000 / 118 RM/ USD 31.25
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

PAKET MURAH PROMO "2" LEMBANG AREA : RP 425.000 / 133 RM / USD 35.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


PAKET MURAH "3" CIWIDEY : RP 525.000 / 165 RM/USD 43.75
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "4" GARUT : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN


NEED HOME STAY
NEW PAKET CARS + HOMESTAY = RP 900.000 NETT
INCLUDE :
> STAY FOR 2D/1N HOUSE IN PESONA BALI RESIDENCE ONLY 5 MINUTES FROM TOLL GATE BUAH BATU
> 2 BEDROOM + 1 BATHROOM FOR 2D/1N
> FOR 4 PEOPLE + 2 KIDS UNDER 12 YEARS
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT INTO HOME STAY
> PLUS BREAKFAST FOR 4 PEOPLE

WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
whatsapp : +62 8213 97 313 88
ym : adriani_ku@yahoo.com
email : adrianiku@gmail.com
web : http://sopirdibandung.blogspot.com/
web homestay :http://kyahomestay.blogspot.com
PIN BB : 28914414 / aul
facebook : adriani_ku@yahoo.com
twitter : @supirbandung
LINE : +62 8213 97 313 88
cp : aulia

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.