Thursday, December 16, 2010

Penah ker makan buah Keranji?


Salam

Sorong papan tarik papan
buah keranji dalam perahu
suruh makan dia makan
suruh mengaji dia tak mahu

hehe..tau tak pantun kat atas..
smua tau kan..pandainya kawan2 smua..ngehhee

Korang penah makan buah keranji tak??
Apa rasa dia ya??
aku baru je makan tadi..
errkkk...cam tak sedap je..
cam rasa makan asap..ngehehhee

tau tak buah keranji rupa camner?
hah..ni la buah tuuuu



setakat nak buat rasa - rasa kat lidah boleh ler..
tapi kalau nk kenyang.. takdelah
ko makan satu pokok baru boleh kenyang kot..hehe

korang penah makan ke buah ni?
aku bukan jakun..tapi bende baru makan saja nk share ngan korang
dah rasa baru boleh citer kan..

ade gak org panggil buah ni buah putat..
biasanya buah ni banyak kat negeri kelantan
dalam pale otak ni, konon2 next week nak pegi sana
kalau jadi nak je beli buah ni untuk korang
sapa2 yg nak tau rasa dia camner, boleh la bagitau aku
nanti aku pos sebiji..ngehh..hehe ckup tak??




7 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kat ganu pon ade banyak
kat pasar payang
mmg takkan kenyangla mkn ni
sbb makan zasss dia kecut dalam mulut..aggagagagaa
tp jgn lak telan bijik dia hehee

Encik MamaT said...

oo.. lama tak makan ni... hehe.. buah putat tu kan buat ulam punya... pucuk putat ngan buah... :D

alyyani said...

sedap ke? tak penah try lagi ni. :)

Cik Jue said...

jue pernah tapi bteul kata akak tue...kalau nak kenyang tu memang tak dapatlah.taklah bestsangat rasa mcm asap je...hehe

ijatnuar87 said...

hehehe..biasa sangat mkn,tp xbraper suker...sbb leceh nak mkn,hehehe...

SyUhAdA said...

1st time dgr dan nmpak buah nie..
rsa dia cmne?
mnis ke msm ke o x trkata?

kakyong said...

lama tak makan buah keranji....

http://www.kakyong.com