Friday, February 18, 2011

dah seminggu batuk..akhirnya mengalah dengan si CC

Assalamualaikum

Tekak ni dah perit sejak hari sabtu lepas, ni penangan minum ais la agaknya.. last2 dapat gak batuk.. ni tahap tak serius lagik la..boleh batuk2 manja lagi waktu lalu depan boss..hehe, bukan apa, nanti boss ingat aku dah nak gol pulak bila batuk beria-ria depan dia..maunya dia suruh cuti.. macam la tak suka cuti

telan punya telan ubat batuk, sampai dh nak abis sebotol..last-last aku giveup..aku tak boleh nak telan dah ubat batuk ni, kes penakut makan ubat sebenarnya..aku suruh encek Ady yg tengah layan bola pi kedai beli bende ni...

ni amik kat goggle jer
kalau boleh beli yg botol..goncang kasi buang gas dia..
karang ader pulak terkepit-kepit yg sibuk nk buang angin..ngehee


tahaun lepas penah kene batuk tahap kronik..tiap kali batuk, macam nk terkeluar usus dlm perut.. telan ubat batuk 2 botol dan ubat pil 2 peket..tak jalan-jalan gak..

ada yg suruh minum air kembang semangkuk la...
suruh telan madu pagi-pagi..
makan telur kampung la..
macam-macam la yg aku buat..

last-last, aku pi beli aiskrim mangkuk yg satu 2 ringgit tu..dan sebotol coca cola botol besar.. cukup 2 hari aku abiskan air ni..hilang terus batuk tuu..

eskrem mangkuk macam ni k
beli 2 ketul


bukan eskrem ni tau
yg ni buat membesarkan body bolehlah

aku mmg tak berapa suka minum coke ni, sebabnya, kat department aku..dorang guna coke buat rendam parts "die"  yg dah karat,kesan panas yg melampau.. 2 hari je..ilang semua karat tu..jadiknya..coke ni, my last choice ok..harap sangat 2 hari lagik sembuhla batuk ni..amin

p/s : mlm nanti baru update lagi senarai peserta..
terima kasih pada yg bagi semangat pasal kes malam tadik..hilang dah sedey tuu


7 comments:

BIONIC WOMEN said...

xtau lah plak leh minum coke bagi ilang batuk..saya x boleh minum coke, pedih tekak masa nak telan tuh.huhu

axelida said...

alahai ciannyer...

semoga cepat baik.. saya dah klik HB.. hehe

kakyong said...

baru tau coke boleh menawarkan batuk.. kakyong dah 2 minggu batuk... tahap kronik sampai terkucil....

vaithis said...

hi i tag GA "My Sleeping Angel Contest"

u also join ya...details kat blog i

ardinihumaira said...

wahh eskrim mat kool :D

eima said...

betui minum coke mmg leh hilangkan sakit tekak ngan batuk ...sbb dah 2-3 kali aku sakit tekak aku pi mkn McD minum coke ais ... mlm dah lega ....

bkn aku je ... BFF aku sama ...kami slalu wat gitu

Anonymous said...

Bru leps minum coke n batuk dh ok sleps sminggu lebih dh batuk tahap brpe ntah..