Thursday, March 24, 2011

TAHNIAH kepada M. Nasir & Ramli MS Kini diberi gelaran Dato

Assalmmualaikum

nampaknya 2 org otai dalam industri muzik telah mendapat gelaran datuk..bukan atuk ye..hehe TAHNIAH tuk mereka berdua, lepas ni, bolehlah dpt elaun dr kerajaan negeri kan..best..best.., tapi lagi best kalau dpt gelaran datuk kalau buat bisness ataupun buat kerja amal..itu aku rasalah kan..



Tahun 2011 ini ingatkan AC Mizal artis pertama yang akan bergelar Datuk. Tup-tup M. Nasir dengan Ramli MS dulu mendapat gelaran ini daripada Sultan Pahang. Nampaknya daripada gelaran “Sifu M. Nasir” kini kita kenalah panggil “Datuk M. Nasir”. Abang Nara memang percaya M. Nasir dan Ramli MS layak selayaknya mendapat gelaran Datuk kerana sumbangan mereka yang sangat besar dalam industri muzik tanah air.
Apa pun ucapan tahniah kepada M. Nasir dan Ramli MS sekali lagi atas gelaran ini. Kalau korang ada info mengenai bila tarikh AC Mizal betul-betul akan dapat gelaran Datuk bolehlah bagitau kat Abang Nara. Tak sabar nak ucap tahniah kat dia. Gambar kredit Mstar. dan Ohbulan.com



P/s : yg bakal bergelar atuk pon ramai tahun ni...kihkihkih...

5 comments:

Jamiel said...

congrats to both of them..

cikpuanhady said...

hehe..yang tak tahan ayat last tu..ramai bakal menjadi atok..hehe..

Jom skodeng :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

Jom skodeng :Belog Kami : Notre Belle Histoire

[-suziey-] said...

suka sbb dorang mmg layak..byk sumbangan...

yg ac tu mmg heran cemana bole dpt..haih

Memo_Hazel said...

tahniah. :)

me220784 said...

datuk or dato' ada beza tu. kalau state biasanya dato' kalau federal dari Agong baru Datuk [if im not mistaken}