Monday, April 11, 2011

Duit 10 ribuu itu..bukan aku yg punya..

Assalmmualaikum

10 ribu itu bukan milik aku hokey..sebab apa? sebabnya tu duit utk  my sis kawen  bulan 6 ni..kihkihkih
 sabtu lepas pihak lelaki dtg umah bagi duit hantaran untuk majlis bulan 6 ni, mmg sungguh beradat, hehe..zaman aku dulu, mak mertua just " helooo timah..kita dah bank in duit kat akaun anak awak tau.." "nanti sila checking ye"..lebey kurang gitu la gamaknya..

my sis kawen ngan org hulu langat..dari merisik, DONE
bertunang -DONE
hantar wang belanja - DONE
tunggu tarikh nikah bulan 6 ni jer lagi - COMING SOON

biasalah kami kalau bab - bab masak dan makan mmg bersungguh-sungguh, yelah kan, penat masak pastu kene lah makan..kihkihkih..seyes beb tak bagi tau mak aku pon aku tgh diet..takut nanti kene gelak la pulak

menu masakan hari sabtu lepas



sambal udang petai


masak lomak cili api


Agar buah-buahan ( aku ngan amy mastura yg buat)


sayur campur
ikan goreng
ulam-ulam
sambal belacan 
dan buah-buahan


Prosess berjalan dgn lancar..


gambo budak dpt duit banyak


last sekali
kek tuk my mom dan little hariz yg coming soon ujung bulan ni

Alhamdulillah, semuanya  berjalan dgn lancar dan selamat, walaupon pihak lelaki lewat 2 jam..(biasalah janji melayu) dan walaupon penat..itu semua untuk keluarga tercinta kan...NO merunggut hokey, tak baek tau..

DAN

acara yg akan memenatkan kami pada TAHUN 2011 ni banyak lagi

bulan 6  - my sis no 5 wedding
bulan 9 - 2 org my sis No 3 dan 4 akan bertunang serentak (mak suruh buat sekali) sb dpt penat pon sekali
bulan 12 -  my sis No 4 yg bertunang pada bulan 9 akan melangsungkan perkahwinan bulan 12

haha..amik ko..berapa banyak lembu la nak kene sembelih ni mak oiii.. mak cakap, "long..hantaran adik-adik ko buat yer"..aku pon berkata dgn IKLAS tapi slow jer suara.." BAIK mak..nanti along buat semua" hah..amik ko, maunya tak tido 2 bulan aku dibuatnya..kot ader sesape nk tolong..meh ler..kihkihkih, khidmat anda semua amat2 di perlukan..hehe

P/s - taip dgn penuh perasaan penat dan mengantuk



4 comments:

eima said...

wahhhh.....
kawen dpt duit sejebuk gitu ...huhuhu

Nana said...

ehh sama menu kita tp aku msk ari ahad
tp jenuh g cari petai xde
jadi sambal udang tanpa petai la..

Fieza79 said...

bkn yg punya pun pinjam kejap boleh kot..hehee...

makanan tu suma bikin laparr...

cikpuanhady said...

waahh..busylah ko tahun ni..ekekke

ko menang ga ni..

http://fayadrahim.blogspot.com/2011/04/peserta-1-ga-suka-duka-tawa-yang.html

tahniah..

Blogshop kami :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

Jom skodeng :Belog Kami : Notre Belle Histoire