Friday, April 15, 2011

Jom Beli Emas..bukan beli barang kemas yer..


Assalammualaikum

Just nak berkongsi cerita, korang tau tak harga emas kat pasaran dunia sekarang melonjak naik sejak kebelakangan ni??.. dan sesiapa yg ada banyak emas takkan rugi walaupon 100 tahun lagi.. eh yer ker? mcm mana tuu pulak..

sebab Emas adalah aset yg di dagangkan sejak zaman dahulu kala lagi, kalau korang nak tau..Nilai duit sesuatu negara boleh susut dgn sekelip mata sahaja..contohnya.. negara jepun skrg, bila bencana alam berlaku, secara automatiknya Nilai wang Yen mereka susut sedikit, tetapi ..emas..masih naik mencanak..tak jatuh-jatuh jugak

Bukan bilik atau katil emas yer

dulu zaman aku kawen, beli emas segram bari Rm35 ringgit jer tau..sekarang dah RM160++...hah! cuba korang kira berapa kali ganda emas tu naik...berganda-ganda okay..

sekarang ni aku sedang berjinak - jinak utk menyimpan emas..hehe..barang kemas tu lain citer la beb..nilah rupa syiling emas tu..ia di panggil 1 dinar..


* ehsan goggle
wang EMAS 1 dinar
seberat 4++ gram beharga Rm6++
besor duit syiling seposen jer

dan harga emas akan dijangkakan melonjak naik lagi pada tahun ini, senang citer kalau simpan duit kat bank, kita dpt interes yg ciput kan...Tapi bila beli emas..beli pagi harga segram emas Rm 160..pastu tup-tup tengahari dah Rm165..see, berapa byk korang boleh untung..hehe..aku bukan giler duit atau emas..just nak tahu cara terbaek utk menyimpan di hari tua kelak..




10 comments:

Cute MuM said...

memang labur emas nie bawa untung..
tapi untuk jangka masa panjang..
lagi best kalo labur banyak..
kalo sikit rasa tak berbaloi bila nak tukar kepada duit nanti..

ummi sofiyyah said...

dinar emas ni ada susut nilai tak masa jual balik tu yer..? dengar macam ada..tp x tau la...

Wan Hafisah Collection's said...

err..aku pun tgh menyimpan niat yg sama!

doakan aku berusaha spt ko yek.

hehhehhehe..

Lelord said...

uhuhuhu poh kong baru sms rega naik RM172 sudaaaa

Nana said...

emas dah mahai skang
xde la nk beli brg2 kemas dah
lgpon aku xberapa minat
stakat rantai 1 gelang 1 cincin dah
banyak2 kang xpakai lak

Axie04 said...

bagus labur emas ni
menjamin utk masa depan

Lin Azlina said...

selalu jugak usha psl pelaburan emas ni cuma lum ada money lagi nk beli...minat sgt2 sbb untungnya berganda2

oranglidi said...

macam menarik je...cam ne nak buat pelaburan emas tu?



New Entry: COUNTDOWN

iza said...

As salam..
mmg teringin nk melabur tp tak mampu la...kalau kat Kuwait tu nak kena beli 10gm...maybank ok la setakat 5gn permulaan tp drpd beli di maybank, public bank lg ok..
Bila la agaknya nak boleh simpan emas ni..

cikpuanhady said...

menarik memang menarik..duetnya kurang nak lekat..hehehe..

Blogshop kami :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

Jom skodeng :Belog Kami : Notre Belle Histoire