Friday, March 11, 2011

Rumah sewa RM250 jer tau

Assalammualaikum

Malam tadik kami pi ke rumah  kat tasik puteri rawang, rumah ni aku ngan encek Ady beli sebelum kawen dulu, so, bila kami kawen terus la tinggal berdua-duaan kat umah apartment ni..syiok beb, takde gangguan..hikhik

dan bila rezeki kami bertambah murah..amin terima kasih ya!Allah
kami pon beli sebijik  rumah kat country homes rawang,kira ni umah 2nd kami, yg 1st apartment, yg 2nd teres double story, that why kami sewakan umah apartment tu..parah beb kalau nk bayar 2 umah sekali gus, mau botak kepala encek ady karang..
ni lah apartment birchwood court
tasik puteri rawang

korang nk tau umah yg aku beli 80k tu, value dia dh jatuh..last year tanya bank, dia cakap harga umah aku skrg dah 35k jer..ape kes murah sangat ni??, ni yg rasa macam nk terajang pemaju jer ni..mcm la kuat sgt

jawapannya ialah..
kemudahan jalan  adalah sgt terukk..jalan JEM giler setiap pagi dan ptg, pemaju tak sediakan jalan baru utk keluar masuk kawasan perumahan..jadik, semua org terpaksa mengunakan jln yg sedia ader..huarggg..JEM ooo..harik2 JEMM..duss pemaju sekali.. ramai yg pindah keluar dr taman perumahan tasek puteri..termasuklah aku..kami pi beli umah lain yg jln nya masih JEM..hehe..skit jer

ni bukan umah aku..org lain punya tau


harga rumah ni boleh tahan gak masa beli lebey kurang 80k beb, di sebabkan aku bagik syarat kat encek ady, kalau nk kawen kene beli umah, tu yg dia rembat umah ni, maklumlah gajik masa tu bukannya besar sgt, takat umah ni je yg kami mampu..

dan sekarang encek ady tengah dok berkira-kira nk jual umah ni, sebab encek ady mau beli umah kat area KL, dia cakap KL area sgt baguuih tuk buat umah sewa..mcm adik aku..beli kondo 160k, bayar ansuran 600..pastu pi sewakan kat org 1000..berbaloi tak??? 400 hinggit bulan2..makan bersih..api/air dan maintenance org yg sewa bayar..tu perjanjiannya..

ni surat menyurat yg pi amik malam tadi..
punyalah banyak..2 tahun punya kes pon ader
adoiihh..surat saman pon ader gak....ahahaaa aper??

aku sewakan kat org RM250 jer, murah kan??nk wat camner..itu jer harga yg boleh pegi..kalau ader yg nk sewa, sila la contact aku..hikhikkk..iklan nampak!!

p/s : tempat berlarik-larik anak masa lepas kawen..sgt syiok dan best..ngheheehee,giler punya kuat aku gelak


19 comments:

Wan Hafisah Collection's said...

hem, nak menyewa. tp RAWANG? RAWANG?

meroyan kot nk smpi RAWANG. jauh. sekian terima kasih.

hikhik..

http://akusertajiwabisnesku.blogspot.com/2011/03/im-failure.html

maszmadi said...

wah!! murahnyer sewa..... x baik kan pemaju tu.. huhu
masz pon bakal jadik orang rawang sikit masa lagi, beli rumah kat Tmn Perdana Rawang, leh kita gather2 nanti kan aisha (same name ngan my lil princess).. hehe

Nana said...

beznye kalau rumah mcm gitu
sewa nye rm250 klw kt tengah2 KL ni hehehe
klw kt KL ni 250 harga bilik je
klw flat gini 450 ketas la jawabnye

zahidah dihaz said...

saya pun tengah nak cari rumah untuk disewakan...hehehee...


NEW ENTRY: Aku budak kampung

Jom join contest mudah: Miss Zahidah 4in1 Lucky Draw

Fieza79 said...

250.00 utk area sana mmg la murah kan..kat sini leh dpt sewa rumah teres dgn RM150.00...

value rumah pn leh turun ehh disebab kan keadaan sekeliling...rugi la mcm tu...

Ya ALya said...

sabar je la yer.....meamang area situ sangat jem.....beli unmah ni pun ada untung n rugi gak.....ada member dah jual pun apartment situ....

Iela Fazielah said...

utg tu.. muda2 dah ada 2 bijik rmh.. ila br merasa sebijik... tu pun fengsan nak bayau.... tp ada gak hati nak cr rmh flat buat 2nd house... tp value jatiuh giler mmg frust kan

Gadis Kampung said...

kalau kat perlis..sewa RM250 hanya umah kos rendah je...tu pun umah yang belum renovate...

Roy said...

RUmah sewa ni wujud lagi x? Kalu wujud lagi, nk juga tgk2...








<a href="http://batukuraukampungku.blogspot.com>Tonton Movie & Dengar Radio Korea Percuma</a>

Whoshyha Husaiha said...

salam.sy husaiha..sy berminat nak sewa umah ni tapi takde contact number pulak..camne?

Whoshyha Husaiha said...

ade lg tak

HafRizah@Dátiles.Dulces said...

alaa..nak sewa gak..wujud lagi tak kak?..huhuh

iesz adeq said...

masih available tak?kalau ada lagi serius sy nak.ni num phone sy sila pm sy ye kak..rilly nk msuk rumah thun ni urgent tq. nor-0132502746

iesz adeq said...

masih available tk?kalau ade pm sy kak.ni num sy rilly urgent nk crik rumah tq noor-0132502746

Anonymous said...

Umah kat mna tu...

Pu3addy Baba said...

Contact number nye..

Anonymous said...

Slm available lgi as of today?? Klu ada mohon cntct sya ya!!! 0194746113. Tq so mch!!

google Shariah said...

Ade lgi rumh utk diswa tu

google Shariah said...

Ade lgi rumh butk disewa tu.sy nk sgat klu ade.chat la sy klu ade yr.ID WECHAT:vionce87