Assalammualaikum
Tadi masa time lunch, aku n the geng bergosip la skit pasal isu kenaikan harga barang dan minyak, mana taknye..kitaorang ni kalau makan kat luar, kalau tak kopak rm10 hinggit jangan citer la pasal makanan kat luar sana, kalau pegi training lagi parah, sekali makan pagi sampai ke petang kopak beb..kopak..
sebab tu
Aku n the geng ni lagi suka makan kat dalm kilang..kira macam SAVE BUDGET la sangat..korang nak tau tak sebab apa aku panggil save budget..???
Ni hah...
Nasi pataya
harga RM2.50
mana nak cari harga camni, dalm nasi goreng ader ayam sambal lagi, pusing la satu KL ni, mmg tak jumpa pon, harga market sekarang pon dh 3.50 ke 4 hinggit ke atas..
Pastu, LAKSA pulak
Harga laksa ni
RM 2.00 jer
sikit punya murah..hehe..tapi yg pasti, itu harga hanya untuk kilang sahaja, sebabnya kantin ni ader subsidi dari kompeni, diorang kene jual murah sebab, tukang amik tender kantin ni hanya mengeluarkan kos bahan mentah sahaja...
elektrik, air dan gas...FREEE...
huhu...tapi seyes penat beb, kalau amik tender kantin..maunya bengkok tulang belakang seminggu..hehe
amacam, korang belanja sehari utk makan berapa yer???
p/s : aku belanja RM5 hinggit je setiap hari ( pagi smpai ler ke tgahari ) sgat puas hati